Foto: DELFI

Bijušā prezidenta un pašreizējā Saeimas deputāta Valda Zatlera (Reformu partija, RP) vajadzībām iegādei piedāvāto dzīvokļu cenas bijušas robežās no 316 līdz 951 tūkstotim latu, pastāstīja Valsts prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Dzīvokli Zatlera vajadzībām meklēja īpaša Valsts prezidenta kancelejā izveidota komisija, jo Latvijā prezidentus pēc to termiņa beigām nodrošina ar dzīvokli, apsardzi un sekretāru.

Kopumā komisijai iesniegti deviņi piedāvājumi, no kuriem lētākais bijis gandrīz 171 kvadrātmetru plašs dzīvoklis klusajā Rīgas centrā Antonijas ielā 316,3 tūkstošu latu vērtībā, savukārt augstākā pieprasītā cena bijusi par 311 kvadrātmetru plašu dzīvokli Elizabetes ielā, kas maksājis 950,8 tūkstošus latu.

Jau vēstīts, ka prezidenta kancelejā izveidotā komisija 27.jūlijā nolēmusi Zatleram iegādāties dzīvokli, kurš jau pašlaik tiek īrēts viņa vajadzībām, – 195 kvadrātmetrus plašu dzīvokli Elizabetes ielā no uzņēmējas un miljonāres Irēnas Pulkinenas par 484,9 tūkstošiem latu.

Pašlaik Zatleram noskatītais dzīvoklis Elizabetes ielā no uzņēmējas Pulkinenas jau tiek īrēts viņa vajadzībām, un par to maksātā nomas maksa, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, ir 820 latu mēnesī. Šajā summā gan nav iekļauti komunālie maksājumi.

Atbilstoši komisijas apstiprinātajām minimālajām prasībām Zatlera dzīvoklis tika meklēts pašā Rīgas centrā. Komisija meklēja 180 līdz 250 kvadrātmetru plašu mitekli ar četrām līdz piecām istabām, kura vēlamā atrašanās vieta sākas no 11.novembra krastmalas un 13.janvāra ielas stūra, stiepjas pa Čaka ielu līdz Matīsa ielai, tālāk iekļaujot arī Bruņinieku ielu un Hanzas ielu, noslēdzoties Eksporta ielā.

Dzīvokli iegādāsies "Valsts nekustamie īpašumi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!