Foto: DELFI
Eksprezidentam Valdim Zatleram šogad palielinājušies bezskaidras naudas uzkrājumi – viņam bankās glabājas 11,8 tūkstoši latu, kas ir par četriem tūkstošiem latu vairāk nekā pērn.

Par to liecina Zatlera amatpersonas deklarācija, kas iesniegta Valsts ieņēmumu dienestā, beidzot pildīt Valsts prezidenta pienākumus.

Zatlers šogad algā prezidenta amatā saņēmis 25 452 latus. Skaidrā naudā viņam, tāpat kā iepriekš, glabājas 2000 latu, savukārt bezskaidras naudas uzkrājumi palielinājušies no 7702 latiem pērn līdz 11 841 latam šogad.

Zatleram joprojām īpašumā vai lietošanā nav deklarētas ne automašīnas, ne nekustamie īpašumi. Prezidentam nav arī parādsaistību, kas pārsniegtu 20 minimālās mēnešalgas. Viņš pērn arī nav izsniedzis aizdevumus vai veicis darījumus, kas pārsniegtu 20 minimālās mēnešalgas.

Jau vēstīts, ka pērn Zatlers algā prezidenta amatā nopelnīja 33 202 latus, kas bija par pieciem tūkstošiem mazāk nekā gadu iepriekš – 2009.gadā viņam alga bija vairāk nekā 38 tūkstoši latu. 2009.gadā viņam bankās glabājās 18 tūkstoši latu, bet pērn – 7702 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!