"Tieši medmāsas ir pastāvīgā kontaktā ar slimnieku un spēj uzlabot viņa garastāvokli un pašsajūtu, un šā darba rezultāts bieži ir līdzvērtīgs ārsta darbam," šodien sacīja Valsts prezidenta kundze Lilita Zatlere, Jelgavas pilsētas slimnīcā atklājot AS "Rietumu Banka" labdarības fonda un laikraksta "Diena" organizētās akcijas "Meklējam sirdsmāsiņu" otro posmu.

"Būtībā vistrāpīgāk šīs akcijas jēga ir iemiesota tās nosaukumā, un šai gadījumā akcentēts bērnu māsu darbs. Nav sliktu vai labu darbu jeb profesiju, svarīgi ir tas, kā tos izdara. Un bērniem ir nozīmīga viņiem dāvātā mīlestība," pēc akcijas posma atklāšanas sacīja Zatlere, kura uzņēmusies akcijas patroneses darbu un pavasarī paredzējusi apmeklēt arī citu slimnīcu bērnu nodaļas.

Akcijas atklāšanā piedalījās arī Jelgavas pilsētas slimnīcas un tās Bērnu nodaļas vadības pārstāves un pašas medmāsas, arī dažas mammas ar saviem mazuļiem.

Pacientiem, viņu vecākiem un piederīgajiem akcijas laikā 28 slimnīcās visā Latvijā būs pieejama informācija par projektu un redzamā vietā būs kastīte, kurā ielikt anketu ar pieteikumu un sveicienu mīļajai māsiņai.

Akcijā piedalās sekojošas slimnīcas - Vidzemes (Valmiera), Madonas, Cēsu rajona, Jūrmalas, Limbažu, Liepājas reģionālās, Ventspils, Priekules, Talsu, Kuldīgas, Ogres rajona, Jēkabpils rajona, Jelgavas pilsētas, Aizkraukles rajona, Dobeles un apkārtnes, Bauskas, Tukuma, Rēzeknes, Daugavpils reģionālā, Balvu, Preiļu, Ludzas rajona, Krāslavas slimnīca, Vaivaru rehabilitācijas centrs, Saldus medicīnas centrs, kā arī Rīgas slimnīcas: Dzemdību nams, Biķernieku un P.Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca.

Akcija "Meklējam sirdsmāsiņu" beigsies pirms Jāņiem, kad uz Rīgu aicinās tās māsiņas, kuras saņēmušas visvairāk atsauksmju. Māsiņas saņems "Rietumu Bankas" labdarības fonda naudas balvu un ciemosies pie Valsts prezidenta un Zatleres kundzes Rīgas pilī.

Jau ziņots, ka akcija notiek no 11.marta līdz 11.jūnijam un tās mērķis ir pievērst uzmanību bērnu māsu darbam Latvijā, celt bērnu māsas profesijas prestižu un neaizmirst, ka no māsiņām atkarīga pacientu aprūpe un veiksmīga izveseļošanās, informēja bankā.

Iepriekš par sirsnīgākajām "sirdsmāsiņām" tika atzītas 30 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas medmāsas, saņemot naudas prēmiju 500 latu vērtībā.

"Rietumu Bankas" labdarības fonda valdes priekšsēdētāja Inga Šīna norāda, ka fonda uzmanība jau vairākus gadus pievērsta bērnu veselības uzlabošanai. "Esam sapratuši, cik nozīmīgs ir māsu darbs, - tieši viņas ir klāt pacientu vājuma brīžos, kad tik ļoti nepieciešams gādīgs, rūpīgs un profesionāls atbalsts," uzsver Šīna.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā "Rietumu Bankas" labdarības fonds saņēma un izskatīja vairāk nekā 500 projektu pieteikumus. Rezultātā tika īstenoti 77 projekti par kopējo summu ap 450 000 latu. Šogad fonds plāno savu darbību turpināt, saglabājot esošās atbalsta prioritātes.

Šogad fonds neplāno samazināt vai ierobežot savu darbību un turpina meklēt un izskatīt jaunus projektus, saglabājot pašreizējās prioritātes - atbalsts bērnu veselības aprūpei, bērnu un jauniešu aktīva un veselīga brīvā laika pavadīšana, izglītība, kultūra un sociālu jautājumu risināšana.

"Rietumu Bankas" labdarības fonda darbība sākās 2007. gada augustā, un pagājušais gads kļuva par pirmo pilnvērtīgo fonda darbības gadu. Pusotra gada laikā fonda ienākumi pārsniedza 1,3 miljonus latu. Lielāko daļu no tiem ziedoja "Rietumu Banka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!