Valsts prezidents Valdis Zatlers uzrunā Eiropas Parlamenta plenārsēdē Strasbūrā pateicās Eiropas Savienībai (ES) par atbalstu ekonomiskās krīzes pārvarēšanā, kā arī pauda pārliecību, ka 2015.gadā Latvija būs izkļuvusi no krīzes, valsts "ekonomika būs sabalansētāka, konkurētspējīgāka un strukturāli pārveidota."
"2015. gadā Latvijai pirmo reizi neatkarīgās valsts vēsturē tiks uzticēts risināt Eiropas un pasaules mēroga jautājumus kā Eiropas Savienības prezidējošajai valstij. Mūsu pienesums Eiropai būs īpašas attiecības ar Austrumu partnerības valstīm. Latvija un mūsu reģions veidos tiltu uz Austrumiem, tāpat kā Vidusjūras valstis savienos abus šīs jūras krastus. Mūsu redzējums par Eiropas atvērtību un integrācijas pieredze būs impulss Eiropas atvērtībai," uzrunā pauda Zatlers.

Viņš arī norādīja, ka "2015.gads nav tālu - no tā mūs šķir tikai seši gadi. "Pastāvēs, kas pārvērtīsies," teica latviešu dzejnieks Rainis pirms gadsimta. Šie vārdi ir viedi arī šodien. Esmu pārliecināts, ka Eiropa būtiski mainīsies - kļūs spēcīgāka savā ekonomikā, labklājībā, savstarpējā sadarbībā, tā nostiprinās savu vērtību sistēmu. Eiropietis būs lepns par to, ka dzīvo Eiropā un vienlaikus pieder savai nācijai.
"
Savā uzrunā Valsts prezidents arī atskatījās uz pārmaiņām Latvijā pēc valsts iestājas ES, valsts pieļautajām kļūdām savlaicīgā eiro neieviešanā, kā arī uz situāciju pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!