Foto: DELFI
Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka, neskatoties uz dziļo krīzi valstī, 4.maija svētki – Neatkarības deklarācijas pasludināšanas diena - Latvijā ir jāsvin katram cilvēkam un katrā mājā.

Zatlers otrdien žurnālistiem sacīja, ka pašreizējos apstākļos svētki nebūtu jāsvin pompozi, taču no atzīmēšanas nevajadzētu atteikties. Viņš uzsvēra šo svētku nozīmi – "tā ir diena, kad radīta Latvijas valsts, kur dzīvojam, demokrātija, kurā dzīvojam".

Viņš norādīja, ka svētki būtu jāsvin visā Latvijā katram Latvijas iedzīvotajam, katrā mājā un katrā sirdī.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis (JL) apliecināja, ka valdība darīs visu, lai piešķirtu finansējumu svētku organizācijai, un naudu tam varētu rast no līdzekļiem neparedzētajiem gadījumiem.

Jau vēstīts, ka Zatlers ari rosinājis turpmāk 4.maiju dēvēt nevis par Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienu, bet gan par Neatkarības dienu.

4.maijā Latvijā atzīmē valsts Neatkarības deklarācijas pasludināšanu. Šajā dienā 1990.gadā 134 no 201 Augstākās padomes deputātiem pieņēma deklarāciju "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu" un noteica valsts varas "de facto" atjaunošanai pārejas periodu, kas beidzās ar Latvijas Republikas 5.Saeimas sasaukšanu. Par to tika informēta toreizējās PSRS un citu pasaules valstu un tautu vadība.

Pie Parlamenta ēkas šajā dienā pulcējās tūkstošiem cilvēku, kas sekoja līdzi balsojumam un skaļi skaitīja "par" balsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!