Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka Latvijā izveidojusies kritiskā situācija, tādēļ koalīcijas un opozīcijas partijām būtu jābūt vienotām jautājumā par makroekonomikas stabilizēšanas plāna pieņemšanu, paziņoja Zatlers.
Opozīcijā esošo "Jaunā laika" (JL) un "Saskaņas Centra" (SC) politiķi jau uzsvēra, ka neuzticas Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdībai, un pagaidām nesola tai atbalstu plāna pieņemšanā.

Valsts prezidents pēc tikšanās ar visu Saeimā pārstāvēto frakciju vadītājiem un Godmani pirmdien žurnālistiem uzsvēra, ka otrdien valdība atklātā sēdē lems par ekonomikas stabilizācijas plānu, un jau trešdien Zatlers atkārtoti aicinājis visas Saeimas frakcijas uz tikšanos, lai panāktu atbalstu šī plāna pieņemšanai Saeimā.

Zatlers uzsver, ka situācija valstī ir kritiskā un opozīcijai un pozīcijai jābūt vienotai, "Šobrīd svarīgi, lai koalīcija uzņemtos atbildību," sacīja Zatlers, norādot, ka arī opozīcijai ir jābūt izpratnei par situāciju.

SC frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs žurnālistiem norādīja, ka viņš nevar paust atbalstu šai valdības sagatavotajai programmai, jo nav ar to iepazinies, taču viņš jau pieļāva, ka tajā var būt kļūdas. Viņš atkārtoti uzsvēra, ka neuzticas šai valdībai.

Līdzīgi arī JL Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis norādīja, ka valdība pašlaik piedāvā "kaķi maisā" un uzticības mērs ir izsmelts, un opozīcija nevar paust atbalstu šai programmai. "Ir jānotiek brīnumam, lai mēs to atbalstītu," sacīja Zaķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!