Foto: F64

Zatlera reformu partijas līderis Valdis Zatlers uzskata, ka Latvijas sabiedrībā ļoti nepieciešama saliedētība, tāpēc ir svarīgi, lai pēc referenduma par krievu valodas statusu latvieši nebūtu naidīgi noskaņoti pret krieviem, bet krievu tautības cilvēki nesekotu "maldu līderiem", saliedētos un būtu kopā ar latviešiem.

"Es pirmo reizi stāvēju rindā kopā ar pārējiem iedzīvotājiem un sapratu, cik daudz ir cilvēku, kuri zina, ko vēlas, un ir pārliecināti par savas valsts nākotni. Latvijas valsts ir stabila, un mēs katrs esam tās ķieģelītis," aģentūrai LETA pēc nobalsošanas teica eksprezidents.

Zatlers seko līdzi vēlētāju aktivitātei un pauda gandarījumu, ka vēlētāju aktivitāte ir lielāka nekā 11.Saeimas vēlēšanās un referendumā par 10.Saeimas atlaišanu.


Augsto aktivitāti viņš vērtēja kā pozitīvu tendenci, jo no katra iedzīvotāja aktivitātes un izvēles ir atkarīga valsts nākotne. "Mēs nevaram apturēt laiku un progresu, mūsu ziņā ir izlemt, vai nu piedalīties valstij svarīgos procesos, vai palikt malā," sacīja Zatlers.

Eksprezidents atzina, ka viņu priecē tas, ka latvieši nav aizvainoti un varbūt referenduma rezultātā būs daudz pozitīvāka savstarpējā attieksme. Svarīgi, lai arī krievu cilvēkos nebūtu aizvainojuma, uzsvēra politiķis.

Zatlers par kļūdu atzina to, ka pašlaik likumdošanā nav precīzi atrunāts, kā noskaidrot, par kādu naudu tiek finansētas referenduma kampaņas. Viņš uzsvēra, ka pašlaik strādā darba grupa, kas šīs nepilnības likumdošanā novērsīšot.

Vēlēšanu iecirknī eksprezidents parunāja arī ar dažiem vēlētājiem, bet cilvēki izteica atbalstu bijušajam prezidentam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!