Valsts prezidents Valdis Zatlers pateicās visiem tiem cilvēkiem, kuri ceturtdien pie Saeimas nama piketēja pret valdības lēmumu atstādināt no amata Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāju Alekseju Loskutovu, un pauž cerību, ka Saeimas deputāti ieklausīsies sabiedrības viedoklī.
"Vispirms gribu pateikties tiem vairākiem tūkstošiem cilvēku, kuri šodien pie Saeimas nama apliecināja, ka viņiem nav vienaldzīgs Latvijā notiekošais. Paldies mūziķiem, māksliniekiem, literātiem, aktieriem un režisoriem; ikvienam, kurš šodien Saeimas deputātiem skaļi un nepārprotami darīja zināmu savu viedokli. Es ceru, ka katrs Saeimas deputāts apliecinās, ka ir tautas priekšstāvja vārda cienīgs, ieklausīsies šodien teiktajā un rīkosies valstiski – sava vēlētāja interesēm atbilstoši, " sacīja Zatlers.

Valsts prezidents norādīja, ka "pagājušo ceturtdien notikušā arodbiedrību piketa rezultātā Saeimas deputāti ir apņēmušies labot valdības kļūdu un uzsākuši dialogu ar arodbiedrību pārstāvjiem par nākamā gada budžetu. Ceru, ka arī šodienas piketā teikto deputāti sadzirdēs un attiecīgi rīkosies."

Zatlers uzsver, ka piketi un protesta demonstrācijas demokrātiskās valstīs ir ātrākais ceļš, kā to pilsoņiem tapt pamanītiem un sadzirdētiem. "Taču tā var panākt tikai īstermiņa rezultātu. Nākotnē raugoties, gribu atgādināt jau vairakkārt teikto – pilsoniskā sabiedrība Latvijā būs tik stipra, cik stipras – demokrātiskas un atvērtas dažādiem viedokļiem - būs mūsu valsts politiskās partijas. Katra pilsoņa atbildīga līdzdalība saskaņā ar Satversmes burtu un garu ir vienīgais ceļš, kā panākt pozitīvas izmaiņas ilgtermiņā, " sacīja Valsts prezidents.

Jau vēstīts, ka ceturtdien pie Saeimas nama notika kopš neatkarības atgūsānas laikiem viens no lielākajiem piketiem – aptuveni pieci tūkstoši cilvēku protestēja pret valdības lēmumu atstādināt no amata KNAB vadītāju Alekseju Loskutovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!