Latvijas prezidents Valdis Zatlers trešdien apliecināja, ka jau apsveicis Dmitriju Medvedevu ar stāšanos Krievijas prezidenta amatā.
Zatlers norādīja, ka savu kaimiņvalsts kolēģi apsveicis, nosūtot vēstuli.

Valsts prezidenta kancelejas paziņojumā norādīts, ka vēstulē Medvedevam Zatlers novēlējis “spēku un izturību amatā, kurš nenoliedzami prasīs lielu atbildību un neizsīkstošas darba spējas. Latvijas Valsts prezidents arī uzsvēra, ka pēdējo gadu laikā kopīgiem spēkiem ir izdevies uzlabot noskaņu Latvijas un Krievijas attiecībās un pauda uzskatu, ka abu valstu attiecības ir jāturpina veidot konstruktīvi, balstoties uz savstarpēju sapratni un abpusēju izdevīgumu”.

Apsveikumu nosūtīšana šādos gadījumos ir ierasta prakse valstu un to līderu vidū.

Jau vēstīts, ka sava priekšteča Vladimira Putina virzītais Medvedevs Krievijas prezidenta amatā tika ievēlēts svētdien, kad viņš ieguva 70% Krievijas vēlētāju balsis. Oficiālā inaugurācijas ceremonija gan ir gaidāma maijā, kad Medvedevs arī kļūs par Krievijas prezidentu.

Latvijas Ārlietu ministrija, vērtējot Krievijas prezidenta vēlēšanu norisi atbilstoši demokrātijas normām, atzina, ka tas nav objektīvi izdarāms, jo starptautisko novērotāju klātbūtne bijusi apgrūtināta. Savukārt Rietumu novērotāji norādīja, lai arī vēlēšanas nav pilnībā bijušas godīgas un demokrātiskās, tomēr ir atainojušas Krievijas vēlētāju gribu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!