Foto: F64

Saeimas deputāts, bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers (RP) apsver memuāru publicēšanu, kuros atklās, kuri cilvēki viņam piedāvājuši kandidēt uz prezidenta amatu, turklāt uz tiem ilgi nebūšot jāgaida, viņš sacīja LTV raidījumā "1:1".

Uz raidījuma vadītāja jautājumu par to, kas uzrunāja Zatleru par iespēju kandidēt Valsts prezidenta amatam, viņš atbildēja: "Tas ir ļoti labs jautājums, bet, ja es uz to atbildēšu šovakar, ko tad es rakstīšu savos memuāros? Es tomēr vēlētos, lai manus memuārus izpirktu." Jautāts par kādu mājienu, lai radītu intrigu, viņš savukārt sacīja, ka "intriga varētu būt tā, ka ilgi nebūs jāgaida".

To, kurš viņu uzrunājis, Zatlers tomēr neatklāj, vien norādot, ka tas nebija "Tautas partijas" vecbiedrs Gundars Bērziņš. Uzrunātāji bijuši vairāki.

"Es domāju, pierakstu, rakstu, mēģinu saprast, kā tas būtu pasniedzams," par autobiogrāfijas tapšanu teica Zatlers. "Šis darbs ir sācies".

Savukārt par viņa izvēlēšanu sapulcē, kas notikusi Zooloģiskajā dārzā, Zatlers norāda, ka pats tur nav bijis un uzskata, ka tas ir folkloras stāsts.

"Es beigās arī uzzināju, kāpēc tāda teika radās. Gluži vienkārši direktors ir "Zaļās partijas" biedrs un politiķi tur bieži satikās," secina deputāts un bijušais Valsts prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!