Sestdien Valsts prezidentam Valdim Zatleram, kurš devies uz ikgadējā ASV Vācijas Maršala fonda Briseles forumu, paredzēta divpusēja tikšanās ar NATO ģenerālsekretāru Andersu Fogu Rasmusenu, informēja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Tāpat prezidents piedalīsies Briseles foruma diskusijā "Eiropas fiskālā krīze un eiro nākotne". Šīs diskusijas laikā Zatlers plāno skaidrot Latvijas ekonomikas atveseļošanas plāna izpildes rezultātus.

Zatlers atzīmē, ka "dalība Briseles forumā, satiekoties un diskutējot ar augsta līmeņa amatpersonām, ekonomistiem un mediju pārstāvjiem, ir lieliska iespēja dot signālu, ka Latvijā tiek kontrolēta situācija, ir politiskā stabilitāte un noris ekonomiskā atveseļošanās".

Šogad forumā piedalīsies Beļģijas premjers, Eiropas Savienības (ES) prezidents, Igaunijas prezidents, ES augstā pārstāve ārlietu un drošības jautājumos, ES ekonomikas un monetāro lietu komisārs, NATO ģenerālsekretārs, Pasaules Bankas prezidents, ASV īpašais pārstāvis Afganistānā un Pakistānā, kā arī citi ietekmīgi politiķi un ekonomisti.

Forumā piedalīsies arī demisionējušais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) un aizsardzības ministrs Imants Lieģis.

Briseles forums ilgs līdz 28.martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!