"[Premjera Ivara] Godmaņa valdība strādā jau gadu, un visas politiskās vētras, ekonomiskās situācijas un budžeta vētras, kādas šajā gadā ir bijušas, Godmaņa valdība ir izturējusi. Tas arī ir zināms vērtējums par pagājušo gadu," tā laikrakstam "Diena" par Godmaņa valdības pirmo gadu izteicies Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Viņš arī uzteicis valdību par spēju pieņemt grūtus lēmumus un nodot tos parlamentam. Tāpat valdība par savu darbu regulāri atskaitās parlamentam, kas iepriekšējo valdību darbībā nebija ierasts.

Tomēr Zatlers atturīgi izteicies par atsevišķu ministru darbu. Attiecībā uz pretrunīgi vērtēto finanšu ministru Ati Slakteri, Zatlers bildis, ka "būtu labi, ja šo finanšu ministra prestižu mēs varētu pacelt". Tiesa, finanšu detaļās Zatlers, pēc paša vārdiem, nevēlējies iet, tomēr akcentējis, ka šis postenis valdībā ir viens no svarīgākajiem.

Tāpat Zatlers sacījis, ka būtu priecīgs, ja Latvijas ministri izrādītu lielāku aktivitāti Eiropas nozaru ministru sēdēs. Tomēr prezidents atteicies atklāt, kura valdības locekļa darbs viņu neapmierinot.

Sestdien apritēs gads kopš darbu sāka Godmaņa vadītā valdība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!