Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) sevi pierādījis kā krīzes menedžeris, un pašreizējos apstākļos, pēc politiķu atzinuma, viņš ir labākais iespējamais premjers. Tā intervijā piektdien "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" atzinis Valsts prezidents Valdis Zatlers.

"Tad, kad tika nominēts Godmanis premjera amatam, tika teikts arī tā - nu, ja tiek nosaukts Godmanis, tas nozīmē, ka noteikti būs krīze, jo viņš ir sevi pierādījis kā krīzes menedžeris, strādājis un arī kļūdījies krīzes apstākļos. Taču šobrīd, kad krīze tiešām kļūst aizvien reālāka, daudzi politiķi saka, ka Godmanis ir šajos apstākļos labākais premjers, kas mums ir," sacījis Zatlers.

Zatlers arī atzinis, ka arī šobrīd Godmani vēlreiz nominētu premjera amatam. "To nosaka gan mana personīgā, gan iedzīvotāju attieksme", uzsvēris prezidents.

Vienlaikus Zatlers atzīmējis ministru palikšanu Godmaņa ēnā, paļaujoties tikai uz savu vadītāju. "Šobrīd vajag spiest uz ministriem, lai viņi strādā ar pilnu jaudu. Arī viņiem jābūt krīzes ministriem, nevar būt tikai krīzes premjers un Valsts prezidents", paudis Valsts prezidents, norādot, ka "kopumā valdības darbs varētu būt efektīvāks".

Prezidents arī atzinis Godmaņa patstāvību lēmumu pieņemšanā. "Es labāk pajautātu, kādos jautājumos viņš nav paklausījis. Nav tādu," atbild Zatlers vaicāts, vai premjers viņam paklausījis kāda lēmumu pieņemšanā.

Godmani premjera amatā ievēlēja pērn 20. decembrī. Viņš ir vienīgais politiķis, kurš premjera amatā apstiprināts Zatlera prezidentūras laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!