Foto: DELFI
Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien Mazākumtautību konsultatīvās padomes sēdē, diskutējot par integrācijas politikas vadlīnijām nākotnē, aicināja atgriezties pie termina "sabiedrības saliedēšana", lai iedzīvotājiem labāk izskaidrotu integrācijas jautājumus.

Prezidenta preses dienestā informēja, ka Mazākumtautību padomes sēdē kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (V) iepazīstināja padomi ar savu redzējumu par integrācijas procesu Latvijā.

Kultūras ministre informēja padomi par to, kā ir iecerēts veidot Nacionālās identitātes un integrācijas valsts programmu, kas nākotnē tiks balstīta uz kopēju vērtību izpratni. Ēlerte pastāstīja arī par programmas tapšanas procesu un galvenajiem jautājumiem, kas ir būtiski, lai integrācijas process noritētu veiksmīgi.

Valsts prezidents tikšanās laikā atzīmēja, ka jādomā par to, kā labāk sabiedrībai izskaidrot integrācijas jautājumus, un aicināja atgriezties pie termina "sabiedrības saliedēšana", kas daudz saprotamāk izskaidro jautājuma būtību. Tikšanās laikā Valsts prezidents arī norādīja, ka mums vajag nopietni izvērtēt darbību integrācijas jomā un daudz vairāk stāstīt par to sabiedrībai, jo Latvijā ir arī daudz veiksmes stāstu.

Mazākumtautību konsultatīvās padomes sēdes laikā tika aktualizēti jautājumi par integrācijas politikas finansējuma situāciju.

Sēdes noslēgumā tika diskutēts par iespējamo Latvijas un Lietuvas sabiedriskās televīzijas un radio programmu savstarpējo apmaiņu un tika nolemts uz nākamo sēdi uzaicināt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētāju Ābramu Kleckinu, Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoru Edgaru Kotu un Latvijas Radio ģenerāldirektoru Dzintri Kolātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!