Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka valdība Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšniekam Aleksejam Loskutovam vēlas piespriest nesamērīgi bargu sodu, viņaprāt, būtu pieticis ar rājienu.
Zatlers trešdien pēc tikšanas ar premjeru atzina, ka, protams, Loskutova vadībā KNAB ir pieļauti grāmatvedības pārkāpumi, taču ir svarīgi ievērot soda samērīgumu, un šajā gadījumā jāiet likumīgs ceļš.

Pēc Zatlera domām, pašlaik izveidojās personību konflikts starp premjeru un Loskutovu, kas nenāk par labu valstij. "Es domāju, ka sods varētu būtu maigāks," sacīja Zatlers, pieļaujot, kas tas varētu būt rājiens.

Viņš uzsvēra, ka valdība savu politisko lēmumu ir pieņēmusi, un šobrīd gala lēmums ir jāpieņem Saeimai, taču viņš neaicinās parlamenta deputātus atstāt amatā Loskutovu, jo vēlas būt politiski neitrāls.

Savukārt premjers Aigars Kalvītis kārtējo reizi atgādināja par Loskutova pārkāpumiem, norādot, ka nesaskaņas starp viņu un Loskutovu ir kā "kamols", kurš beidzot jāatrisina.

Jau ziņots, ka valdība otrdien nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā jautājumu par Loskutova atbrīvošanu no amata.

Jau ziņots, ka valdība otrdien, vienam ministram atturoties, nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā jautājumu par Loskutova atbrīvošanu no amata. Iepriekš premjers Aigars Kalvītis atstādināja Loskutvu no pienākumu pildīšanas, pamatojoties uz Valsts kontroles revīzijas atklātajām nepilnībām. Sabiedrībai precīzāk atstādināšanas iemesli netika izskaidroti, aizbildinoties ar revīzijas rezultātu slepenību. Vēlāk VK atslepenoja daļu no revīzijas atzinuma, kurā norāda uz nepilnībām un iespējamiem labojumiem, taču nepauž, ka būtu pieļauti pārkāpumi. Arī Ģenerālprokuratūra neatklāja sodāmus pārkāpumus KNAB darbībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!