Foto: DELFI
Īstie premjera amata kandidāti parādīsies pēc oktobra sākumā paredzētajām Saeimas vēlēšanām, ceturtdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes" atzina Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Viņš norādīja, ka pastāv dažādi koalīcijas, kas veido jauno valdību, varianti. Tādējādi par konkrētiem premjera amata kandidātiem šobrīd ir nevietā runāt, jo īstos premjera amata kandidātus virzīs jaunizveidotā koalīcija jau pēc vēlēšanām.

Tomēr Zatlers atzīmēja, ka būtu interesanti redzēt ne tikai partiju un to līderu programmas, bet arī rīcības plānu, piemēram, veselības aprūpes sfērā. Prezidenta kritēriji premjera amatu kandidātu nosaukšanai būs ekonomiskā programma, īpaši krīzes pārvarēšanas kontekstā, kā arī iespējamā valdības vadītāja nostāja drošības un ārlietu jautājumos. "Premjera kandidātam būs jābūt skaidram rīcības plānam," sacīja Zatlers.

Ziņots, ka atbilstoši sabiedrisko aptauju rezultātiem, populārākās partijas jau ir izvirzījušas savus kandidātus premjera postenim. Pašas vēlēšanas notiks 2. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!