Valsts prezidents Valdis Zatlers pirmdien tikšanās laikā izteicis kritiku premjeram Ivaram Godmanim par finansējuma samazināšanu Latvijas Radio un Latvijas Televīzijai.

Zatlers norādīja, ka valdībai jebkurā gadījumā nāksies "iziet cauri" makroekonomikas stabilizācijas plānam un skatīties, kuras lietas "ir sasteigtas", jo Saeimā pieņemtais plāns ir tikai "nulles punkts" tālākam darbam.

Godmanis prezidentam esot solījis meklēt līdzekļus sabiedrisko raidorganizāciju vajadzībām. Godmanis norādīja, ka ministrijām saskaņā ar pieņemtajiem budžeta grozījumiem būs jāmaina savas programmas, tādēļ iespējama līdzekļu pārdale, kā rezultātā varētu iegūt sabiedriskie mediji.

Kā ziņots, pieņemtie grozījumi nākamā gada budžetā paredz sabiedrisko mediju nozarei finansējuma samazinājumu 3,7 miljonu latu apmērā.

LR, protestējot pret finansējuma samazinājumu 3,7 miljonu latu apmērā sabiedrisko mediju nozarei kopumā, jau norādījis, ka naudas samazinājums nopietni apdraud sabiedrības iespēju iegūt neatkarīgu informāciju.

LTV Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Mārtiņš Pučka iepriekš norādīja, ka, ņemot vērā Ministru prezidenta Ivara Godmaņa (LPP/LC) paziņojumu par izdevumu samazināšanu LTV un LR, iespējams, LTV varētu nākties pārskatīt vairāku raidījumu pārraides iespējas.

"Iespēja arī izskatīt jautājumu par līdzekļu pārvietošanu no viena resora uz otru, ja mēs redzam, ka pie šāda samazinājuma kāds no resoriem nevar pildīt pamata funkcijas tādā mērā, kādā sabiedrība prasa, tas viennozīmīgi attiecas arī uz radio un televīziju," sacīja Godmanis.

Premjers norādīja, ka detalizēta jau Saeimā apstiprināto nākamā gada budžeta grozījumu apspriešana sāksies februāra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!