Izvēloties jauno Latvijas televīzijas (LTV) ģenerāldirektoru ir jāvadās pēc tā, vai viņš spēs radīt kārtību televīzijā, trešdien žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Valdis Zatlers, atbildot uz jautājumu par kļūmi, kas gandrīz radās, LTV pārraidot Valsts prezidenta Jaungada apsveikumu iedzīvotājiem.
"Parasti pie mums ir pieņemts, ka joko 1.aprīlī, bet var arī pajokot Jaungada naktī," ar ironiju sacīja valsts vadītājs, tomēr prezidents uzsvēra, ka jau kopš vasaras tehniskas kļūdas LTV gadās gandrīz katru mēnesi.

Zatlers pieļāva, ka tas liecina, ka televīzijā nevalda īsta kārtība, un aicināja, izvēloties jauno LTV vadītāju, balstīt savu izvēli uz to, lai jaunā vadība spētu radīt kārtību televīzijā.

Prezidents arī solīja sekot līdzi ģenerāldirektora izvēles procesam.

Trešdien laikraksts "Diena" vēsta, ka dažas minūtes pirms gadumijas LTV 7.kanāla skatītājus varēja sagaidīt pārsteigums - Valsts prezidenta Jaungada uzrunas vietā parādītos disko ritmi.

"Dienas" rīcībā nonākusi informācija, ko nenoliedz arī LTV vadība, liecina, ka tikai demonstrēšanas dienā LTV darbinieki atklājuši kļūdu - kasetē ar Valsts prezidenta uzrunu visu astoņu minūšu laikā bijis iekodēts fragments no pārraides "Diskonakts".

Par šo notikumu LTV esot sākta "ļoti nopietna dienesta izmeklēšana", kuras rezultāti varētu būt zināmi nākamās nedēļas sākumā. Arī Valsts prezidenta kanceleja plāno vērsties LTV, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!