Lai arī Valsts prezidenta Valda Zatlera prezidentūras laiks iekritis Latvijai sarežģītajā laikā, viņš joprojām cer, ka viņam izdosies kļūt par Tautas prezidentu, ko viņš bija apņēmies panākt pēc ievēlēšanas.

Zatlers, kuram trešdien aprit divi gadi prezidenta amatā, žurnālistiem atzina, ka neskatoties uz šiem grūtajiem laikiem, viņš ir centies uzklausīt dažādu profesiju pārstāvjus, kalpot Latvijas tautai.

"Šajos grūtajos laikos, protams, mans galvenais uzdevums ir kalpot Latvijas tautai. Un to es cenšos darīt ik dienas, iesaistoties procesos, kas tieši skar skolotāju vai mediķu intereses, tiekoties ar iedzīvotājiem jebkurā pilsētā, jebkurā ielā, uz ielas. Es labprāt viņus uzklausu. Tāpat skolās. To, ko es deklarēju pirms diviem gadiem, ka es iešu pie cilvēkiem un ar viņiem runāšu, uzklausīšu viņus un centīšos to gaisotni, kas valda sabiedrībā nodot tālāk valdībai un citām atbildīgām institūcijām, es daru katru dienu," pauda Zatlers.

Valda Zatlera atbildes uz “Delfi” lasītāju jautājumiem pirms apstiprināšanas amatā – 2007.gada maijā.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers tika izraudzīts pirms diviem gadiem, kad, neskatoties uz partiju oficiāli izvirzītajiem kandidātiem – Māri Riekstiņu (TP), Sandru Kalnieti (tobrīd JL), kā arī Aivaru Endziņu (virzīja SC), koalīcija vienojās šim amatam virzīt Zatleru. Lai vienoties par šo kandidatūru kā vēlāk noskaidrojās koalīcijas partiju vadība bija organizējusi tikšanās Rīgas Zoodārzā. Zatlers gan tobrīd un arī vēlāk noliedza saistību ar partijām un solījās kļūt par Tautas prezidentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!