Patlaban tiek gatavots apsveikums jaunievēlētajam Krievijas prezidentam Dmitrijam Medvedevam, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" atzina Latvijas prezidents Valdis Zatlers.
Viņš sacīja, ka pagaidām apsveikums vēl nav nosūtīts.

Prezidents prognozēja, ka Krievijas ārpolitika nemainīsies - tā paliks "aktīva un plaša ārpolitika par Krievijas interesēm pasaulē".

Viņš norādīja, ka Medvedevs ir skaidri formulējis Krievijas ārpolitiku. Tā būs vērsta uz Krievijas interešu ļoti neatlaidīgu un cītīgu aizstāvēšanu "pa visu perimetru".

Latvijas un Krievijas attiecības šogad un arī turpmāk noteiks tas, vai Krievijas premjers atbrauks uz jūnijā plānoto Baltijas valstu jūras padomes sanāksmi, kad notiks Zatlera vizīte Krievijā un kā veiksies darbs starpvaldību komisijā, sacīja Latvijas prezidents.

Zatlers uzsvēra, ka Latvijas prezidentu Krievija ir uzaicinājusi oficiālā vizītē. Medvedevs stāsies amatā 7.maijā, kas nozīmē, ka Zatlera vizīte Krievijā noteikti notiks šogad, bet ne ātrāk par 7.maiju.

Latvija ir izdarījusi pilnīgi visu, lai vizīte notiktu "kaut vai rīt", sacīja prezidents.

Jau ziņots, ka kopumā Krievijas prezidenta vēlēšanās par Medvedevu balsojis 70,21% vēlētāju, pirmdien paziņoja Centrālā vēlēšanu komisija, pamatojoties uz rezultātiem, kas iegūti pēc 98,54% nodoto balsu saskaitīšanas.

Otrajā vietā ar 17,77% balsu ierindojies Zjuganovs, par Žirinovski balsojuši 9,38% krievu, bet Bogdanovu atbalstījuši 1,29% vēlētāju.

No 109 miljoniem balsstiesīgo vēlētāju pie balsošanas urnām devās 67,7%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!