Foto: LETA

No mēra pienākumu pildīšanas atstādinātais Ventspils pilsētas mērs Aivars Lembergs pārpratuma un sistēmas nepilnības dēļ daudzus gadus bijis viens lielākajiem Latvijas politiskās dzīves ietekmētājiem, teikts Reformu partijas (RP) valdes priekšsēdētāja Valda Zatlera uzrunā kongresam.

Pats Zatlers uz kongresu slimības dēļ nebija ieradies, viņa runu nolasīja Rīgas mēra amata kandidāte, partijas biedre Inga Antāne.

"Vides un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, pateicoties savai bezbailībai, enerģijai un dedzīgumam uzsācis partijas ideoloģijai svarīgu cīņu pret mazpilsētas mēru Aivaru Lembergu, kurš pārpratuma un sistēmas nepilnības dēļ daudzus gadus bijis viens lielākajiem Latvijas politiskās dzīves ietekmētājiem," savā runā uzslavējot Sprūdžu un citus partijas ministrus, norādījis Zatlers.

RP priekšsēdētājs norāda, ka līdzās tam Spūdžs ir līdz galam īstenojis līdz šim nebijušu atbalstu reģionam, kam iepriekšējās šīs valsts valdības bija pievērsušas nepelnīti mazu uzmanību, proti, Latgalei, kura nekad agrāk nav pieredzējusi tik mērķētu un apjomīgu atbalstu.

Atzinīgu vērtējumu saņēmis arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, kurš pēc Zatlera vārdiem ir bijis viens no mazāk redzamākajiem partijas ministriem. "Kozlovskis ir ne tikai viens augstāk novērtētajiem iekšlietu ministriem starp savas pārvaldāmās nozares profesionāļiem, bet arī bez liela trokšņa un jezgas – sev raksturīgā manierē: klusi un profesionāli – ir pielicis punktu bēdīgi slavenajam fotoradaru stāstam, kuru, būsim atklāti un tieši, ievārīja iepriekšējā valdība un "Vienotības" pārstāvētā iekšlietu ministre Linda Mūrniece," savā uzrunā partijas biedriem uzsvēris Zatlers.

Zatlers arī uzskata, ka, pateicoties izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa veiksmīgi līdz galam īstenotai reformai profesionālajā izglītībā, kas paredz principiāli citādu Eiropas struktūrfondu līdzekļu sadali un jaunu profesionālās izglītības attīstības koncepciju, Latvija līdz 2014. gadam pilnībā modernizēs un pārbūvēs 11 profesionālās izglītības ekselences centrus visos Latvijas reģionos.

"Tas atkal būs kaut kas nebijis – līdz šim lielākā un mērķtiecīgākā investīcija Latvijas profesionālajā izglītībā, īstenota roku rokā ar darba devējiem, plānošanas reģioniem un pašvaldībām. Esmu gandarīts, ka Roberta Ķīļa darbību novērtējusi arī visa Latvijas sabiedrība un, saskaņā ar kompānijas SKDS datiem, Roberts Ķīlis janvārī bija sabiedrības augstāk novērtētais šīs valdības ministrs," pauž Zatlers.

Kongresa darba kārtībā ir iekļauta kongresa rezolūcijas pieņemšana, 2012.gada pārskata ziņojuma apstiprināšana. Tajā lems arī par RP statūtu grozījumu apstiprināšanu, kas mainīs partijas domes priekšsēdētāja izvirzīšanas kārtībuu. Tiks apspriesti arī citi administratīvi jautājumi.

Fotogalerijā: Reformu partijas kongress


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!