Jau tuvākajā laikā Valsts prezidents Valdis Zatlers sūtīs uz Saeimu likumdošanas iniciatīvu, aicinot parlamentu grozīt likumus, lai 4.maija svētki turpmāk tiktu dēvēti par Neatkarības atjaunošanas dienu.

18.janvārī notiks Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20.gadadienas svētku organizēšanas Goda komitejas sanāksme, informēja Prezidenta preses dienesta vadītājas vietniece Elīna Lazdāne.

Pēc viņas teiktā, drīz pēc tās valsts pirmās personas likumdošanas iniciatīva minētajā jautājumā varētu tikt nosūtīta uz parlamentu.

Pagājušajā gadā Saeima izskatīja un noraidīja deputātes Karinas Pētersones (LPP/LC) ierosinājumu mainīt 4.maijā atzīmējamās dienas nosaukumu no "Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas diena" uz "Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pieņemšanas diena".

Kā ziņots, šogad aprit 20 gadi kopš Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas. Ņemot vērā 1990.gada 4.maija nozīmīgumu Latvijas vēsturē, pēc Latvijas Tautas frontes bijušo līderu aicinājuma Valsts prezidents ar 1.decembra rīkojumu izveidojis Goda komiteju, lai pārraudzītu svētku sagatavošanas gaitu un nodrošinātu visu iesaistīto pušu sadarbību.

Savukārt ar 26.oktobra Ministru kabineta rīkojumu Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20.gadadienas svētku organizēšana ir uzticēta Kultūras ministrijas paspārnē izveidotajai Rīcības komitejai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!