Foto: F64
Pašreizējam ģenerālprokuroram Jānim Maizītim piemīt prokuratūras vadītājam nepieciešamās īpašības, trešdien, piedaloties Ģenerālprokuratūras gada pārskata sanāksmē, norādīja Valsts prezidents Valdis Zatlers, uzsverot Maizīša ieguldījumu.

"Novērtējot prokuratūras darbu, vēlos uzsvērt ģenerālprokurora Jāņa Maizīša kunga personīgo ieguldījumu prokuratūras izaugsmē," uzrunājot prokuroru saimi, sacīja Zatlers. Prezidents norādīja, ka Maizītim piemīt "tā izturība, drosme un korektums", kas nepieciešams prokuratūras vadītājam. "Ģenerālprokurors ar savu darbu ir pierādījis, ka ir gatavs kritikai, un tas nav mazsvarīgi," vērtējot Maizīša īpašības, sacīja Zatlers.

Tāpat Valsts prezidents atzinīgi novērtēja ģenerālprokurora drosmi neslēpt prokuroru darba negācijas un arī izteikto gatavību uzņemties ģenerālprokurora amatu nākamajā termiņā. "Tieši no prokuratūras vadītāja personības, zināšanām, prasmēm un pieredzes būs atkarīga prokuratūras rītdiena," teica Zatlers.

Prezidents pārliecināts, ka lēmumam par jaunā ģenerālprokurora apstiprināšanu jānodrošina prokuratūrā iesākto procesu virzība, nepārtrauktība un stabilitāte. Zatlers pārliecināts, ka lēmums par ģenerālprokurora apstiprināšanu būs argumentēts un motivēts.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka pašreizējā ģenerālprokurora Maizīša pilnvaras beigsies 11.maijā. Viņš jau publiski ir paziņojis, ja viņa kandidatūru apstiprināšanai Saeimā virzīs AT priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs, viņš būs gatavs amatu pildīt arī trešo reizi.

Pirmo reizi Maizīti Ģenerālprokuratūras vadītāja amatā Saeima uz pieciem gadiem apstiprināja 2000.gada maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!