Foto: LETA

Reformu partija (RP) joprojām ir godīga un atklāta un par godīgu politiku, un mēs paši sevi neesam nodevuši, šodien RP kongresā sacīja tās dibinātājs un valdes loceklis Valdis Zatlers.

Tā viņš sacīja pēc RP domes priekšsēdētājs Jāņa Vilnīša uzrunas. Zatleru nedaudz aizskāra Vilnīša sacītais, no kā esot bijis secināms, ka "mēs it kā būtu šos principus nodevuši". RP dibinātājs šim viedoklim nepiekrita.

Viņš norādīja, ka partijas likvidēšana būtu bēgšana no atbildības. Zatlers arī aicināja klātesošos viņam kā ierindas biedram sagādāt iespēju būt Reformu partijā (RP) līdz 11.Saeimas pilnvaru beigām, nevis likvidēt politisko spēku.

Partijas vadības pārstāvji šodien kongresā kritiski izteicās par biedru rupjo izteikšanos televīzijas kameru klātbūtnē. Kongresa noslēgumā cilvēki sāka vairāk runāt no savām vietām bez pieteikšanās un dažkārt arī atskanēja svilpieni.

Kā ziņots, RP šodien kongresā sprieda par politiskā spēka nākotni un sadarbību ar "Vienotību". No vismaz viena biedra izskanēja jautājums, kāpēc netiek lemts par partijas likvidēšanu. Tajā pašā laikā izskanēja arī vairāki iebildumi pret priekšlikumu veikt partijas likvidēšanu.

Savukārt partijai "Vienotība" tika veltīti gan skarbi vārdi, gan pozitīvi izteikumi. Izskanēja arī uzskats, ka jau pašlaik notiek partijas pastāvēšanas lēna pārtraukšana.

Kongresā par RP valdes priekšsēdētāju tika ievēlēts ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka Dombrovskis šogad gaidāmajās 12.Saeimas vēlēšanās plāno kandidēt no "Vienotības" saraksta. RP un "Vienotība" ir vienojušās par kopīgu sadarbību, startējot 12.Saeimas vēlēšanās.

Līdz šim partijas valdes priekšsēdētājs bija Edmunds Demiters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!