Foto: DELFI

Saeimas deputātam Sergejam Mirskim (SC) pašam būtu jāpieņem lēmums par atkāpšanos no Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedra amata, ņemot vērā Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumu viņam nepiešķirt pielaidi valsts noslēpumam.

Tā sacīja Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers, jautāts, vai ZRP plāno rosināt Mirska atsaukšanu no amata.

"Pret visiem ir jābūt vienādai attieksmei - amatpersonām ir nepieciešama pielaide valsts noslēpumam," akcentēja Zatlers. Viņš piebilda, ka pielaides nepiešķiršana ne vienmēr ir saistīta ar kādiem īpašiem iemesliem, bet varētu būt saistīta ar kādu traipu personiskajā dzīvē.

28.februārī Mirskis (SC) vēl nezināja, vai pārsūdzēs ģenerālprokuroram SAB lēmumu viņam nepiešķirt pielaidi valsts noslēpumam.

Kā teica Mirskis, viņš par šo jautājumu vēl domājot. "Tas pats notika ar Jāni Urbanoviču (SC). Viņš SAB lēmumu pārsūdzēja, bet nekas nemainījās. Tāpēc domāju, vai ir jēga to darīt," pauda deputāts.

Mirskis arī apgalvoja, ka viņam neesot ne mazākās nojausmas, kādu iemeslu dēļ viņam nav piešķirta pielaide valsts noslēpumam.

SAB preses sekretāre Baiba Rāta-Saliņa iepriekš apliecināja, ka birojs diviem Saeimas deputātiem atteicies izsniegt speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu. SAB gan nemin šo personu vārdus.

Kopumā SAB nepieciešamie materiāli pārbaudes veikšanai saņemti par 44 deputātiem. No tiem 36 deputātiem jau izsniegta speciālā atļauja darbam ar valsts noslēpumu, divi deputāti saņēmuši atteikumu, bet sešas pārbaudes lietas vēl atrodas izskatīšanas stadijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!