Foto: LETA
Pēdējā laikā notikušo vētru sekas ir jānovērš pēc iespējas ātrāk vispirms atbrīvojot ceļus, bet pēc tam palīdzot arī iedzīvotājiem, trešdien pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (JL) pauda Valsts prezidents Valdis Zatlers.

"Rudens ir tuvu un vētras sekas ir jānovērš pēc iespējas ātrāk," sacīja valsts vadītājs.

Viņš norādīja, ka patlaban visiem ir jādomā, kā pēc iespējas ātrāk novērst vētras, kas aizsākušās pēc ilgstošā karstuma perioda, radītos postījumus.

Savukārt premjers norādīja, ka naudu vairāk nekā miljonu latu apmērā meklēs, lūdzot Saeimas Budžeta un finanšu komisiju palielināt apropriāciju jeb uz nākamā gada budžeta rēķina.

Viņš gan piebilda, ka palīdzība neattieksies uz zaudējumiem privātīpašumos.

Arī Finanšu ministrija, komentējot Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas aprēķinus, ka vētras nodarīto postījumu novēršanai nepieciešams vairāk nekā viens miljons latu, akcentē, ka zaudējumu apmērs būtiski pārsniedz pieejamos valsts budžeta līdzekļus neparedzētiem gadījumiem. Tādēļ ir nepieciešams skaidri noteikti kritērijus un prioritātes zaudējumu atmaksai.

"Finanšu ministrija detalizēti izvērtēs RAPLM iesniegto informāciju un sniegs priekšlikumus optimālākajam risinājumam. Vienlaikus FM arī uzskata, ka atbildība par 2010. gada augusta vētras radīto zaudējumu segšanu ir jāuzņemas solidāri," portālam "Delfi" atzīmē ministrija.

Vēstīts, ka  pēdējās nedēļās Latvijā notikušas spēcīgas vētras, kas sagāzušas kokus, šur tur norāvušas jumtus, kā arī sabojājušas citus īpašumus. Tāpat vairāki cilvēki kļuvuši par zibens upuriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!