Ja agrāk Latvijas iedzīvotājiem pietika drosmes rīkoties, lai Latvija atgūtu neatkarību, tad arī šobrīd ir nepieciešami lieli mērķi, kuru sasniegšanai būtu vajadzīga ticība un dzelžaina pārliecība, sestdien Latvijas Tautas Frontes (LTF) 20. gadadienai veltītajā sapulcē sacīja Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Par to portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta kancelejā.

"Demokrātiju un brīvību mums neviens uz paplātes neatnesa - mēs to izcīnījām. Izcīnījām tāpēc, ka mums bija drosme un bija mērķis, mums bija līderi, kuriem ticējām un bija dzelžaina pārliecība, ka mums izdosies sasniegt iecerēto. Ja mēs paskatāmies uz šodienas Latviju, jāsecina - arī šodien mums ir vajadzīgi lieli mērķi un to sasniegšanai jālieto tie paši mehānismi kā toreiz," sacījis Valsts prezidents.

Viņš uzsvēris, ka tautas frontes rašanās Latvijā, Lietuvā un Igaunijā bijis viens no svarīgākajiem 20. gadsimta beigu vēsturiskajiem notikumiem. "Tautas frontē neradās tāpat vien. Tā bija visas tautas iniciatīva. Mūsu visu prātos bija sapnis par brīvību un demokrātiju, visās sirdīs - brīvības alkas un vēlme atbrīvoties no uzspiestā," paudis Zatlers.

Viņš arī atcerējies pats savu pieredzi Tautas frontes dibināšanas laikā. "Pirmo reizi, kad pārnācu mājās no Tautas frontes domes sēdes, es biju gandarīts. Mūsu tautai bija simts gudru cilvēku, kas sanākuši kopā kopīgam mērķim tautas labā. Lai ikvienu sasniegtu Tautas frontes idejas, bija lektoru grupas, kas skaidroja jaunās organizācijas ideoloģisko platformu. Turklāt ne tikai savējiem, ne tikai domubiedriem. Ivars Godmanis bija viens no tiem, kurš gāja uz Interfrontes sapulcēm un tur runāja, lai pārliecinātu tos, kuri domāja savādāk un bija pret mums," stāstījis Zatlers.

Jau vēstīts, ka šonedēļ notiek dažādi pasākumi, atminoties LTF 20. gadadienu. LTF

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!