Foto: AFI
Mūsu sabiedrībā ir iestājies morāles pagrimums, kas brīžiem robežojas gan ar bezatbildību, gan visatļautību, savā uzrunā Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā sacīja Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Zatlers atzīmēja, ka gandrīz ik dienas kāds no mums ignorē tās pamatvērtības, kurās balstās kristietība un mūsu valsts.

Kā zāles pret šīm kaitēm Zatlers minēja vairāk labu domu, vairāk labu darbu un ticības. "Tāpēc esam kopā, lai stiprinātu ticību Dievam, sev, savai valstij," teica Zatlers.

"Mēs skaidri zinām, ka valsti veido labi cilvēki," teica Zatlers.

Valsts prezidents atzīmēja, ka sabiedrībā ir daudz jautājumu pašreizējā brīdī, kad piedzīvojam, ka ir jāatkāpjas vairākus gadus atpakaļ savā atalgojumā, tēriņos un labklājības līmenī, kas nav viegls uzdevums.

Prezidents vaicāja: kāpēc esam bijuši tik negausīgi tēriņos, kāpēc neesam gatavi nebaltām dienām, kāpēc esam tērējuši svešu naudu, ja zinām, ka īstus pamatus liek īsta sūrā un grūtā darbā nopelnīta nauda, kāpēc daži no mums kā narkomāni savā alkatībā nespēja atteikties vairot savu mantisko stāvokli uz valsts rēķina, kāpēc tie, kas strādā valsts darbā, nespēja vairot valsts labklājību un kāpēc daži no mums jūtas kā svešinieki šajā valstī.

Sabiedrībā ir iestājies morāles pagrimums, kā problēmas sakni minēja Zatlers.

Savas uzrunas noslēgumā Zatlers vēlēja: "Lai Dievs svētī mūsu tautu, lai Dievs svētī Latviju."

Kā ziņots, šodien Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā notiek svētku galvenā Sv.Mise, Dievmātes litānija un Euharistiskā procesija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!