Foto: DELFI
Valsts prezidents Valdis Zatlers nākamgad nepiedalīsies Davosas Ekonomikas forumā, jo nolēmis sekot līdzi pirmajām ārpolitikas debatēm parlamentā.

To apliecināja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Šogad prestižais Davosas Ekonomikas forums norisināsies no 26. līdz 30.janvārim, savukārt ārpolitikas debates Saeimā paredzētas 27.janvārī. Prezidents forumā piedalījās iepriekšējos divos gados.

Rassa arī pavēstīja, ka 13.janvārī Zatlers apmeklēs Viļņu, lai piedalītos barikāžu atceres 20.gadadienas pasākumos. Ielūgumu apmeklēt šos pasākumus izteikusi Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite. Zatlers piedalīsies barikāžu piemiņas pasākumos arī Latvijā, taču par tiem sīkāka informācija vēl sekos.

Janvārī prezidentam vairs nav plānotas ārvalstu vizītes, taču Latviju oficiālā vizītē 17.janvārī apmeklēs Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs un viņa kundze.

Jau vēstīts, ka Ārlietu ministrija (ĀM) līdz 16.janvārim sagatavos un iesniegs Saeimā informatīvu ziņojumu par pagājušo gadu ārpolitikā un nākamā gada plāniem un 27.janvāra Saeimas sēdē par to tiks rīkotas debates, kurās uzstāsies un uz jautājumiem atbildēs arī ārlietu ministrs.

ĀM kopā ar Ārlietu komisiju vasaras sākumā vienojās gatavot grozījumus Saeimas Kārtības rullī, lai ārlietu ministrs, līdzīgi kā premjers, ik gadu varētu parlamentā atskaitīties par pagājušo gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!