Foto: DELFI
Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers, būdams Valsts prezidenta amatā, no atbildīgajiem dienestiem nav saņēmis informāciju, ka bieži vien par prokrievisku dēvētā politiskā apvienība "Saskaņas centrs" būtu finansēta no ārzemēm.

Zatlers intervijā LTV raidījumam "Labrīt, Latvija!" sacījis, ka pērn 10.Saeimas vēlēšanu laikā atbildīgie dienesti neapstiprināja faktu, ka SC finansētu no ārzemēm, piemēram, Krievijas.

Zatlers atzina, ka jautājumu par SC finansējumu uzdeva Nacionālās drošības padomē, taču dienestu rīcībā esošā informācija to neapliecināja. Ja šādas ziņas būtu dienestu rīcībā, tad sekotu attiecīga tiesībsargu reakcija, uzsvēra Zatlers.

Viņš gan norādīja, ka SC arī jāpierāda, ka aiz apvienības nestāv arī kāds latviešu oligarhs.

Jau ziņots, ka pēc 11.Saeimas vēlēšanām, kurās SC uzvarēja un ieguva 31 parlamenta deputātu mandātu, iniciatīvu koalīcijas veidošanas sarunās uzņēmās ZRP un "Vienotība", kurām kopā ir 44 balsis.

Pagaidām abas partijas turpina saskaņot viedokļus un ieturēt pauzi sarunās ar trešajiem potenciālajiem partneriem – SC un Nacionālo apvienību "VL-TB/LNNK"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!