Valsts prezidents Valdis Zatlers ir neapmierināts ar attieksmi pret Latvijas himnu starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā "Jaunais vilnis 2008".
Vakar, 24.jūlijā, "Jaunā viļņa" koncertā viens no konkursa vadītājiem Vadims Galigins norādīja: ja viņš būtu konkursa dalībnieks, tad katru dienu izpildītu Latvijas himnu, jo tādējādi skatītāji trīs dienas stāvētu kājās un neviens nevarētu likt sliktas atzīmes. Vadītājs arī izpildīja Latvijas himnas fragmentu.

"Himna un karogs ir valsts simboli, kuri prasa pienācīgu attieksmi un izturēšanos. Jāsecina, ka vakardienas koncerta vadītāja nekorektā rīcība ir sabojājusi iespaidu gan par vakardienas koncertu, gan festivālu kopumā," Zatlera domas par šo incidentu pauda prezidenta preses sekretāre Inta Lase.

Zatlers apmeklēja šī gada "Jaunā viļņa" atklāšanas koncertu, kā arī piektdien Rīgas pilī tikās ar konkursa organizatoriem.

Pieņemšanā pie prezidenta bija ieradušies konkursa organizatori Laima Vaikule, Igors Krutojs, Raimonds Pauls, Aleksandrs Šenkmanis, Jeļena Obrazcova, Aleksejs Šeiņins, kā arī Fjodors Bondarčuks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!