Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka nav atbalstāma ārvalstu vēstniecību iejaukšanās Latvijas iekšpolitikā.
"Es domāju, ka jebkuras bažas, kas skar problēmas Latvijā, ir Latvijas valsts, Latvijas valdības un Latvijas tautas kompetencē.. un vienalga, cik labi būtu šie nodomi, šie jautājumi un problēmas būtu jāatrisina Latvijas valstij, Latvijas valdībai un pilsoņiem, nevis kādam no ārpuses, " sacīja Valsts prezidents.

Viņš izvairīgi atbildēja uz jautājumu, vai, viņaprāt, ASV vēstniece Latvijā Ketrīna Toda Beilija izdara spiedienu uz Latviju. Uz to esot jāsniedz atbilde Latvijas politiķiem.

Savukārt komentējot Beilijas plānoto uzrunu dienā, kad valdība varētu izvērtēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Alekseja Loskutova piemērotību amatam, Zatlers sacīja, ka "šajā konkrētajā gadījumā tā ir akadēmiska runa, kur būs skartas globālas problēmas, nevis konkrēti minot Latvijas valsti."

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Baltā nama politikā informēta persona – bijušais ASV NATO komiteja prezidents Brūss Džeksons uzskata, ka ASV vēstnieces Latvijā Ketrīnas Todas Beilijas pēdējā laika izteikumi par Latvijas iekšpolitiskajiem notikumiem ir nediplomātiski.

"Es neizprotu vēstnieces izteikumus. Domāju, ka Beilijas komentāri ir nediplomātiski, bez kāda pamata, – tie ir emocionāli. Un es neticu, ka tas ir saskaņots ar Vašingtonu," intervijā telekompānijai LNT sestdien izteicās Džeksons, informē "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!