Foto: LETA
Valsts prezidents Valdis Zatlers uz sarunu par "stāvokli valstī" aicinājis arī valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu, taču saruna bijusi nekonkrēta - prezidents atzinis, ka viņam būtu nepieciešami "Sudrabas seja un vārds", bet konkrētāk nav paskaidrojis, kādiem mērķiem vajadzīgs valsts kontrolieres atbalsts, portālam "Delfi" pastāstīja Sudraba.

Viņa apliecināja, ka pēc Zatlera iniciatīvas pirmdienas vakarā notika saruna par stāvokli valstī un "tālāko redzējumu", taču atzina, ka nekādi konkrēti mērķi, uzdevumi vai plāni šajā tikšanas reizē neesot pārrunāti. "Man grūti pateikt, par ko bija saruna, jo tā bija ļoti nekonkrēta," sacīja Sudraba.

Prezidents vien atzinis, ka viņam vajadzīga Sudrabas "seja un vārds", bet nepaskaidroja, kādam mērķim. Sudraba portālam "Delfi" uzsvēra, ka negrasās iesaistīties partijā un arī atbalstīt kādu politisko spēku. Viņa uzsvēra, ka pašreiz valsts kontrolieres amatā viņa to nemaz nedrīkst darīt.

Sudraba pastāstīja, ka vienojusies ar Zatleru tikties vēlreiz, kad prezidentam būs konkrēts formulējums, ko viņš grib cilvēkiem piedāvāt. Sudraba stāstīja, ka vienmēr gatava sniegt savu viedokli un padomu kādā jomā, ko pārzina, viņa varētu, piemēram, arī strādāt pie kāda konceptuāla dokumenta, ja nepieciešamas viņas specifiskās valsts kontrolieres zināšanas, taču pagaidām viņai nav skaidrs, ko tieši prezidents vēlas.

Jau ziņots, ka Zatlers trešdien savos apartamentos Rīgas pilī neoficiāli ticies ar diviem bijušajiem augsta ranga tiesībsargājošo iestāžu vadītājiem – agrāko ģenerālprokuroru Jāni Maizīti un bijušo Augstākās tiesas priekšsēdētāju Andri Guļānu. Neviens pilnībā nenoliedz, ka bijušas šādas tikšanās, tomēr to iemeslus un pārrunāto neatklāj.

Zatleram no Rīgas pils atslēgām būs jāšķiras 7.jūlijā, jo Saeimas vairākums, balsojot par jauno prezidentu, atbalstīja piecu "zaļo zemnieku" deputātu izvirzīto frakcijas biedru eksbanķieri Andri Bērziņu. Pēc Saeimas balsojuma medijos un politiskajā vidē parādījušās dažādas spekulācijas par Zatlera tālākajiem karjeras plāniem. Viņš pats atzinies, ka nebūs "malā stāvētājs", taču skaidri savus plānus nav atklājis. Apvienība "Vienotība" pagaidām ir vienīgais politiskais spēks, kas aicināja Zatleru stāties savās rindās.

Zalters preses konferencē trešdien sacīja, ka līdz Jāņiem rūpīgi izvērtēs "Vienotības" piedāvājumu un arī tiksies ar šīs apvienības vadību. Jautāts, ar kādiem cilvēkiem ticies un vēl plāno tikties, lai pārrunātu savus plānus pēc prezidenta pilnvaru beigām un iespējamo iesaistīšanos politikā, Zalters atbildēja izvairīgi: "Līdz šim es esmu ticies ar plašu gan politiķu, gan sabiedriski aktīvu cilvēku loku un turpināšu arī šādas tikšanās. Saraksts ir tik garš, ka es negribētu nevienu no šī saraksta īpaši izcelt."

Pēc Zatlera ierosinājuma 23.jūlijā gaidāms referendums par Saeimas atlaišanu, un pēc tā iznākumā rudenī iespējams notiks ārkārtas vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!