Valsts prezidents Valdis Zatlers, piektdien tiekoties ar Tautas partijas (TP) pārstāvjiem, uzdeva realizēt reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Edgara Zalāna (TP) izstrādāto valdības reorganizācijas plānu, bet nav sniedzis skaidru atbildi par uzticību premjeram Ivaram Godmanim (LPP/LC). Līdz ar to turpmākā koalīcijas pastāvēšana būs atkarīga no koalīcijas sarunām.
TP informēja prezidentu par iespējamiem premjera amata kandidātiem uz ko saņēmusi "ļoti lietišķu atbildi", taču kāda tā bijusi TP politiķi neatklāja. Zatlera uzstādījums ir, ka šis valdības reorganizācijas plāns ir jārealizē, žurnālistiem sacīja TP priekšsēdis Mareks Segliņš.

Viņš stāstīja, ka prezidents neesot priecīgs par notikumiem pagājušajā nedēļā, bet nav skaidri atbildējis, vai uzticas Godmanim.

Segliņš pauda - ja koalīcija nespēs realizēt valdības reformas plānu, tad valdība kritīs. "Mēs neesam gatavi atkāpties no plāna," sacīja Segliņš.

Jau pagājušā nedēļā Valsts prezidents Valdis Zatlers izplatīja paziņojumu, kurā norādīja, ka neuzticas Godmanim, jo viņš trīs dienu laikā kardināli mainījis viedokli par paša izstrādāto valdības reorganizācijas plānu. Pirmdien pēc četru stundu ilgas sarunas ar Godmani Zatlers tā arī skaidri neatbildēja, vai uzticas premjeram.

Premjers Ivars Godmanis šo valdību vada vairāk nekā gadu - no 2007 .gada decembra, kad pārņēma valdības vadītāja pienākumus no Aigara Kalvīša (TP). Godmanim šī bija otrā valdība, ko viņš vadīja. Pirmā - no 1990.gada 7.maija līdz 1993.gada 3.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!