Latvijas prezidents Valdis Zatlers trešdien apsveicis ASV prezidenta amatā ievēlēto demokrātu kandidātu Baraku Obamu ar uzvaru vēlēšanās, kā arī atzinis, ka viņš ir "Latvijas draugs".

Zatlers izteicis pārliecību, ka "ASV ir Latvijas stratēģiskais partneris un sabiedrotais" un līdz ar Obamas vadību sadarbība starp abām valstīm turpināsies, portālu "Delfi" informē Valsts prezidenta kanceleja.

"Baraks Obama ir Latvijas draugs, jo jau iepriekš izrādījis savu atbalstu Latvijai. Viens no tādiem apliecinājumiem ir viņa līdzdalība iniciatīvā par ASV Senāta rezolūciju Latvijas 90. gadadienā, kur uzsvērta Latvijas gadu desmitiem ilgās okupācijas nelikumība," atzīmējis Zatlers.

Tāpat Latvijas prezidents atgādina, ka Latvija allaž ir saņēmusi gan Obamas pārstāvēto demokrātu, gan vēl pašreiz amatā esošā ASV prezidenta Džordža Buša pārstāvēto republikāņu atbalstu. "Latvija sagaida, ka Baraka Obamas uzvara vēlēšanās veicinās vēl tuvāku Ziemeļamerikas un Eiropas sadarbību," nākotni ieskicējis Zatlers.

Jau vēstīts, ka Obama ir guvis 349 vēlētāju kolēģijas balsis, kas ir pietiekami, lai kļūtu par Baltā nama saimnieku nākamos četrus gadus. Turklāt Obamam bija izdevies uzvarēt Ohaio, Ņūmeksikā, Aiovā, kā arī dažos citos štatos, kas iepriekšējās vēlēšanās atbalstīja republikāņus. Obamam izdevies pārtraukt astoņus gadus ilgušo republikāņu valdīšanu ASV.

Pēdējos astoņus gadus ASV vadīja republikānis Džordžs Bušs, kas bija uzvarējis divās ASV prezidenta vēlēšanās un kurš divas reizes viesojies arī Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!