Foto: Saeimas administrācija

Reformu partijas (RP) līderis Valdis Zatlers veselības problēmu dēļ uz nenoteiktu laiku pamet partijas vadību.

Pirmdienas vakarā RP valdes sēdē ievēlēti trīs RP valdes priekšsēdētāja Zatlera vietnieki – ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Jānis Vilnītis un Sandra Sondore-Kukule, kuriem sadalītas kompetences jomas un kuri turpmāk vadīs partiju.

Zatlers sola pēc pāris mēnešiem atgriezties politikā, taču šobrīd uz nenoteiktu laiku viņam visa enerģija jāveltot savai veselībai. "Ārsti man ir uzstādījuši diagnozi, kas jau vistuvākajā laikā paredz operāciju un intensīvu ārstēšanu," skaidro politiķis.

Zatlers paziņojumā arī paslavē sevi, paužot viedokli, ka ar savu vēl kā prezidenta rīkojumu par Saeimas atlaišanas rosināšanu esot "uzlicis mūsu valsti uz pareizā ceļa" un ka "vairākās jomās gada laikā ir panākts progress, kādu nespējām panākt pēdējos 20 gadus".

"Neskatoties uz pēdējā gada laikā panākto progresu Latvijas politikā un arīdzan ekonomikā, ir jāatzīst, ka man personiski pēdējais gads ir bijis pilns pārbaudījumu. Tas prasījis daudz spēka un izturības. Nedomāju, ka to jebkad būtu pietrūcis. (...) Taču vienlaikus man jāatzīst, ka turpmākajos mēnešos mans spēks un izturība visvairāk būs nepieciešami man pašam," piebildis politiķis.

Zatlers nav vienīgais RP pārstāvošais politiķis, kuram pēdējā laikā radušās problēmas ar veselību. Pēdējos mēnešos nereti darbu veselības problēmu dēļ neapmeklē arī RP virzītais izglītības ministrs Roberts Ķīlis, kurš pieteicis plašas reformas un saņēmis par tām arī apjomīgu kritiku.

Zatlers RP vadību pamet partijai grūtos laikos, kad tās reitings ir nokritis nebijuši zemu. Kā liecina "Latvijas faktu" jaunākā aptauja, par RP maijā bija gatavi balsot tikai 1,8% vēlētāju, lai arī nedaudz vairāk kā pirms pusgada RP ieguva otru lielāko balsu skaitu Saeimas vēlēšanās.

Šopavasar Zatlers "pameta" arī paša izveidotās partijas nosaukumu, Zatlera reformu partiju pārdēvējot par RP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!