Foto: LETA

Latvijai pašlaik nav militāru draudu un mēs varam būt droši, jo konflikts Ukrainā pašlaik neietekmē mūsu drošību, šodien žurnālistiem pēc Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) sēdes sacīja komisijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers (RP). Viņš norādīja, ka arī sabiedrībai ir loma stabilitātes nodrošināšanā.

Tika apspriests, kāda ir drošības situācija Latvijā un ko atbildīgie dienesti ir gatavi darīt, lai novērstu riskus un mēs dzīvotu tālāk tāpat droši. Pašai sabiedrībai ir vairāk jākoncentrējas, lai tuvākajos mēnešos, kad ir vairāki pretrunīgi datumi un kad cilvēki pauž savas emocijas, netiktu atrasts iegansts iekšējai destabilizācijai.

Tas ir uzdevums, kas jādara ne tikai drošības iestādēm, bet arī jebkuram iedzīvotājam, akcentēja Zatlers. Taujāts par nepieciešamo rīcību iedzīvotājiem un drošības iestādēm saistībā ar 16.marta pasākumiem, Zatlers norādīja, ka par to komentārus sniegs pēc trešdien, 5.martā, gaidāmās NDK sēdes, kur tiks spriests par šo jautājumu.

"Situācijā, kad ir iespējams karš Eiropas teritorijā, labākais līdzeklis, kā no tā izvairīties, ir pārliecināta sabiedrības rīcība, lai novērstu jebkuru konfliktu šeit pat uz vietas Latvijā," akcentēja komisijas priekšsēdētājs, piebilstot, ka esam nodzīvojuši mierā kopš 1945.gada, ja neskaita deportācijas.

Viņš piebilda, ka NDK šodien neveidoja Latvijas ārpolitiku, jo tas ir Ārlietu ministrijas kompetencē.

LETA jau ziņoja, ka Krievijas parlamenta augšpalāta sestdien apstiprināja prezidenta Vladimira Putina lūgumu atļaut izmantot Krievijas karaspēku Ukrainas teritorijā.

Oficiāli Krievijas bruņoto spēku iebrukums Ukrainas teritorijā vēl nav sācies, tomēr Krievijas bruņutehnika un armijas karavīri formās bez uzšuvēm jau pirms vairākām dienām pameta militārās bāzes teritoriju un ieņēma pozīcijas Krimas pussalas teritorijā.

Rietumvalstis nosodījušas Krievijas militāro iejaukšanos Ukrainā, kas, pēc analītiķu novērtējuma, var izraisīt nopietnāko starptautisko krīzi kopš Padomju Savienības sabrukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!