Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka, pieaugot dzīves kvalitātei, pieaug arī pensionāru prasības, lai gan ļoti grūtos apstākļos "droši vien mēs izdzīvotu ar pavisam niecīgām summām". Pēc Zatlera domām, pensionāri no pensijas patlaban var izdzīvot, taču jautājums esot par dzīves kvalitāti, kas jāuzlabo.

Zatlers piektdien SWH intervijā, atbildot uz pensionāres jautājumu par to, kādēļ viņai jāizdzīvo ar 113 latu lielu pensiju, lai gan nostrādāti 46 gadi, aicināja saprast, ka "summa, ko kundze nosauca, nav liela, ar to izdzīvot tādā dzīves līmenī kā gribētos ir grūti, bet diemžēl šobrīd tas ir jāizdara.. un varētu būt vēl grūtāki apstākļi un summas mazākas."

"Ja mums būtu ļoti grūti apstākļi, droši vien mēs izdzīvotu ar pavisam niecīgām summām. Dzīvei tomēr uzlabojoties, ar katru gadu arī dzīves kvalitātei, arī mūsu vēlēšanās un arī pensionāru vēlēšanās kļūst drusku plašākas. Mums ir citi kritēriji, kas ir izdzīvošana un kas nav izdzīvošana. Un valsts var atļauties tieši tik daudz, cik naudas valstij ir. Valstij ir jādomā par to, lai nākamgad izmaksātu pensijas un palielinātu pensijas un kā aiznākošgad izmaksāt pensijas un palielināt pensijas. Līdz ar to katrs konkrēts cilvēks droši vien ir vairāk vai mazāk apmierināts ar esošo situāciju..un vienmēr mēs gribēsim labāk," sacīja Zatlers.

Valsts prezidents norādīja, ka patlaban "runa ir par to, kādu dzīves kvalitāti valsts garantē šiem cilvēkiem, kam ir vismazākie ienākumi kā pensionāriem. Protams, valsts gribēs vienmēr labāku līmeni, labāku dzīvi – dāvaniņas, ziedus uz galda un arī ēdienu dažādību, pavisam vienkāršas lietas – dzīvokli, mājokli kur dzīvot. Nav runa par izdzīvošanu, bet par to, kādā kvalitātē dzīvo. To, protams, vajadzētu labāku."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!