Piektdien Valsts prezidents Valdis Zatlers tiksies ar visām piecām Saeimā pārstāvētajām labējām partijām, lai vēlreiz pārrunātu iespējamā premjera kandidatūru. Zatlers LNT raidījumā "900 sekundes" pieļāva, ka jau piektdien nosauks premjera amata kandidātu.
"Es zinu, kādiem tekstiem un kādā tonī runāšu ar partijām," raidījumā uzsvēra prezidents. Viņš norādīja, ka ir svarīgi, lai izvēlēto kandidātu atbalstītu visas piecas Saeimā pārstāvētās labējās partijas. Piecu partiju koalīcijai pavērsies lielākas iespējas izraudzīties profesionālus ministrus un mazināt plaisu starp valdību un sabiedrību, raidījumā norādīja Zatlers.

Prezidents uzskata, ka ir pienācis brīdis, kad partijām ir jāmainās un jāpiemērojas apstākļiem. Raidījumā Zatlers norādīja, ka no neatkāpsies no piecu partiju koalīcijas.

Zatlers ar piecām labējām partijām tiksies piektdien plkst.11. Savukārt plkst.13 plānots viņa preses brīfings Rīgas pilī.

Jau ziņots, ka pēc iepazīšanās ar triju partiju premjera amata kandidātu - Edgara Zalāna (TP), Valda Dombrovska (JL) un Ivara Godmaņa (LPP/LC) - sagatavotajām rīcības programmām un apspriedes ar finanšu un politikas speciālistiem Valdis Zatlers izlēmis sākt sarunas par iespēju atrast citu, ar partijām nesaistītu premjera amata kandidātu. Tomēr Zatlers nav apstiprinājis, ka atzinis partiju izvirzītos kandidātus par nederīgiem.

Tautas partija savukārt paziņoja, ka neatkāpsies no sava premjera amata kandidāta Edgara Zalāna, un nestrādās bezpartejiska premjera vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!