Foto: F64
Valsts prezidents Valdis Zatlers sestdien ticies ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) un patlaban notiek sarunas ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (V), aģentūrai LETA apstiprināja gan Dombrovska, gan Āboltiņas preses pārstāvji. Aicināts arī ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Arī Valsts prezidenta preses sekretāra Ilze Rassa aģentūrai LETA apstiprināja, ka šodien pēc atgriešanās no Polijas Zatlers ticies ar Dombrovski, Āboltiņu un ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, lai pārrunātu pēdējos notikumus valstī.

Ministru prezidenta preses sekretārs Mārtiņš Panke pastāstīja, ka Dombrovskis bija uzaicināts uz tikšanos ar Zatleru, tomēr plašākus komentārus viņš nesniedza.

Savukārt Saeimas priekšsēdētājas preses padomnieks Aleksis Jarockis aģentūrai LETA apliecināja, ka pašlaik notiek sarunas starp Valsts prezidentu un Āboltiņu.

Sarunu temats, visticamāk, ir Zatlera šīvakara vēstījums tautai LTV1 un Latvijas radio4 plkst.21.

Pastāv dažādi varianti, ko Valsts prezidents uzrunā varētu teikt. Visradikālākais varētu būt paziņojums par Saeimas atlaišanu. Iespējams, Zatlers varētu paziņot, ka nevēlas šādas Saeimas atbalstu sev kā prezidentam un tāpēc atsauc savu kandidatūru Valsts prezidenta vēlēšanās 2.jūnijā.

Pastāv arī versija, ka prezidents varētu aicināt Saeimu atkārtoti balsot par kratīšanu deputāta Aināra Šlesera dzīvesvietā, vai arī Saeimai pārskatīt normu, kas Saeimas deputātiem piešķir kriminālprocesuālo imunitāti.

Jau ziņots, ka 26.maija plenārsēdē Saeima neļāva veikt kratīšanu Šlesera dzīvesvietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!