Foto: LETA
Eksprezidents Valdis Zatlers norāda, ka referenduma rezultāts apliecina sabiedrības vēlmi pēc pārmaiņām.

"Paldies visiem, kas piedalījās referendumā. Viņi apliecināja, ka vēlas pārmaiņas. Pārmaiņas Latvijā notiks un ievērojami mainīs mūsu dzīvi," LNT raidījumā "900 sekundes" svētdienas rītā sacīja Zatlers.

Runājot par paša dibināto reformu partiju un tās plānotajām priekšvēlēšanu aktivitātēm, viņš teica: "Vispirms jāsaprot, ja partija ir tikai vakar dibināta, tad tai jāiepazīstina ar sevi vēlētāju. Jāiepazīstina ar savu programmu, tas būs uzdevums, uz kuru mēs vērsīsimies vispirms. Tā būs mūsu prioritāte, lai runātu ar vēlētāju, veidotu partijas organizāciju pa visu Latviju. Tik īsā laikā tas ir grūts uzvdevums. Mēs nedomājam vērsties kādā antikampaņā, mēs domāja vērsties 'par' kampaņā - ko mēs darīsim, kas mēs esam."

Jautāts, kā to Zatlera Reformu partija plāno darīt, viņš sacīja: "Ļoti daudz tiešos kontaktos. Mēs nežēlosim laiku, lai cilvēkiem skaidrotu savas programmas pamatnostādnes un, protams, ļoti liela nozīme būs 13.augustā plānotajai pilnsapulcei, kurā mēs uzņemsim pārsvarā savus biedrus."

Jau vēstīts, ka līdz šim brīdim apkopotas ziņas gandrīz visos vēlēšanu iecirkņos. Provizoriskie tautas nobalsošanas rezultāti liecina, ka par 10.Saeimas atlaišanu nobalsojuši vairāk nekā 94% no referenduma dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!