Foto: LETA

Panākumus pašvaldību vēlēšanās lielā mērā ietekmēja reģionālo nodaļu darbs – to organizētība un atpazīstamība, uzskata Reformu partijas līderis, bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Šo tendenci, pēc Zatlera domām, apliecina, piemēram, partijas rezultāti pašvaldību vēlēšanās Liepājā, kur, atšķirībā no galvaspilsētas, Reformu partija guvusi labus panākumus un min uz papēžiem Liepājas līdzšinējā mēra Ulda Seska vadītājai Liepājas partijai.

"Reformu partijas nodaļa Liepājā ir atpazīstama no pirmās dienas, kamēr Rīgas nodaļa gājusi cauri dažādiem periodiem, kamēr atrada kodolu," skaidro Zatlers.

Tomēr kopumā viņš ar partijas startu 2013. gada pašvaldību vēlēšanās ir visnotaļ apmierināts.

"Mēs tomēr esam jaunpienācēji šajās vēlēšanās, bet esam spējuši izveidot 39 sarakstus, tas ir, startēt katrā trešajā pašvaldībā. Jaunpienācējam vienmēr jārēķinās, ka viņi cīnās ar esošo varu, ar viņu atpazīstamību, ar viņu administratīvo resursu, arī ar viņu izdarītajiem labajiem darbiem. Kā mēs redzam šajās vēlēšanās ir diezgan zema vēlētāju līdzdalība un priekšroka dota esošajiem, nevis jaunajiem politiskajiem spēkiem," portālam "Delfi" sacīja Zatlers.

Viņš esot pilnīgi pārliecināts, ka šīs noteikti nebūšot Reformu partijas pēdējās pašvaldību vēlēšanas un runas par partijas izšķīšanu esot pāragras.

" Protams, ka esošie jau vēlētos, lai jaunpienācēji pazustu, bet es ticu, ka tā nebūs," uzsvēra Zatlers.

Reformu partijas izpilddirektors Ivo Valdovskis, kurš pirms iestāšanās partijā bija zināms kā reklāmas un sabiedrisko attiecību speciālist, atzina, ka Rīgā esot pietrūcis resursu, lai sasniegtu labāku rezultātu.

"Tajā pašā laikā, mēs šis kampaņas laikā esam identificējuši vairākus jaunos līderus, kas arī ir viens no šo vēlēšanu lielākajiem ieguvumiem. Tāpat Liepājas kampaņa bija salīdzinoši veiksmīga, kas, galvenokārt, skaidrojams ar Jāņa Vilnīša atpazīstamību Liepājā, tas ir faktors, kas mums varbūt neļāva sasniegt labāku rezultātu Rīgā," norādīja Valdovskis.

Domājot par nākamajām Saeimas vēlēšanām Valdovskis atzīmēja, ka "partijai ir svarīgi atrast recepti, kā izrauties no tās reitingu 2% pozīcijas". "Šajās vēlēšanās tas vēl neizdevās, centīsimies līdz nākamajām vēlēšanām," viņš sacīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!