Foto: LETA

Reformu partijas (RP) līderis Valdis Zatlers varētu aicināt pievienoties partijai tos "Vienotības" biedrus, kurus neapmierina partijas līderes un Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas vadības stils, - šādi viņš reaģējis uz "Vienotības" līderes publiskajiem izteikumiem, ka viņas partija ir atvērta RP biedriem.

Āboltiņa laikrakstam "Neatkarīgā" ir izteikusies, ka oficiālas sarunas par iespējamo RP pievienošanos nav bijušas, bet, ja RP biedriem ir uzskats, ka "Vienotības" politika ir pieņemama, tad tiem ir jādomā par pievienošanos partijai.

"Nevajadzētu citai partijai publiski norādīt, ko darīt, un nekaunīgi vervēt sev biedrus," akcentēja Zatlers, norādot - tik pat labi varētu aicināt RP pievienoties tos "Vienotības" biedrus, "kas šaubās, kuriem nesaskan". "Viņiem nav tik viendabīga organizācija, kā tas ir nosaukumā. Ir vismaz trīs dažādas plūsmas ar ļoti atšķirīgiem uzskatiem," izteicās Zatlers.

"Acīmredzot "Vienotībā" pašlaik ir kadru trūkums, ja jau reiz meklē ārpusē. Tas ir normāli saprotams, jo "Vienotība" sistemātiski pēdējos gados ir apkarojusi savus potenciālos līderus un cilvēkus, kas varētu būt partijas vadībā," izteicās Zatlers. Pēc politiķa vārdiem, "Vienotības" iekšienē apkaroto saraksts ir ļoti garš - Sandra Kalniete, Ģirts Valdis Kristovskis, Aigars Štokenbergs, Linda Mūrniece, Artis Kampars un pa vidu vēl Edgars Jaunups. Sarakstam "tagad tūdaļ pievienosies aizsardzības ministrs Artis Pabriks", prognozēja RP līderis.

Zatlers domā, ka "Vienotībai" ir vajadzīga "jauna politiskā lielgabalu gaļa", tāpēc tiekot meklēts jauns materiāls. "Viņi redz kvalitatīvu materiālu, kuram ir zems reitings, tāpēc pieiet ar domu - "ņemam to"," izteicās politiķis.

Āboltiņa stāstīja, ka no RP puses ir bijuši mēģinājumi saprast, vai ar "Vienotību" iespējams tuvināties. "Tomēr gribu atgādināt, ka "Vienotība" ir vairāk labēji centrisko vērtību aizstāve. Gan Latvijā, gan Rīgā "Vienotības" vēlētāji savas balsis atdeva par labēji centriskas idejas aizstāvošiem kandidātiem. Un es arī neesmu manījusi, ka "Vienotības" kongresā kāds būtu ierosinājis mainīt partijas kursu. Reformu partijas pārstāvji, kā zināms, par savu ideoloģisko orientāciju izsakās ļoti dažādi," sacīja Āboltiņa.

Āboltiņa atgādināja, ka, pirms sāka veidoties Zatlera Reformu partija, tās līderis tika aicināts "nedarīt šo kļūdu" - nesadrumstalot politisko vidi, jo nav iespējams startēt uz Saeimu bez komandas. "Šobrīd redzam, ka mūsu bažas ir apstiprinājušās. RP pašiem ir jāizlemj par savu tālāko ceļu," teica Āboltiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!