Kad par savu demisiju paziņojis premjers Aigars Kalvītis (TP), Valsts prezidents Valdis Zatlers sākotnēji apsvēris iespēju nākamās valdības vadītāja amatam nominēt partijas "Jaunais laiks" (JL) pārstāvi.
Kā piektdien intervijā Latvijas Televīzijai norādīja Zatlers, JL pārstāvis tomēr nav nominēts premjera amatam, jo partija izrādījusi pasivitāti laika posmā pēc Kalvīša demisijas.

Prezidents norādīja, ka JL rīkojies tā, it kā partijai automātiski būtu jāuztic nākamās valdības veidošana, un nav iesaistījies sarunās ar citiem politiskajiem spēkiem.

Tai pašā laikā Zatlers ļoti cer, ka JL piekritīs iesaistīties Ivara Godmaņa (LPP/LC) veidotajā valdībā. Kā sacīja prezidents, patlaban JL ir izšķiršanās laiks - vai palikt tikai kritizētāju lomā, vai nākt valdībā, mainīties pašiem, mainīt koalīcijas partnerus, mainīt politisko sistēmu.

Zatlers arī skaidroja, ka valdības vadīšanas uzticēšana LPP/LC, kam ir tikai desmit balsis Saeimā, vienlaikus ir risks un priekšrocība, ka šī partija ieklausīsies pārējo koalīcijas partneru viedoklī un centīsies panākt kompromisu.

Valsts prezidents kategoriski noraidīja iespēju, ka vājā pārstāvniecība Saeimā var ļaut ietekmēt Godmani. Kā sacīja Zatlers, tāpēc izvēlēts kandidāts ar briedumu. "Vai Godmani var tā raustīt? Pamēģiniet!" uzsvēra valsts vadītājs.

Viņš arī pauda pārliecību, ka Godmanim izdosies mainīt sabiedrības attieksmi pret valdību un atgādināja par viņa pieredzi un nopelniem Latvijas valsts labā.

Tāpat Zatlers atkārtoti kā problemātiskākās nozares nosauca izglītību un veselību, kur nepieciešama enerģiska rīcība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!