Foto: DELFI
10.Saeimas atlaišana ir bijis kardināls pagrieziena punkts Latvijas politikā un tās rezultātā ir mainījusies politiskā vide, mazinājusies oligarhu ietekme un jaunā Saeima strādā savādāk, lai gan iedzīvotāji, iespējams, šīs izmaiņas vēl nejūt, uzskata bijušais Valsts prezidents, Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers.

"Mēs ieguvām Saeimu, kurā nav Tautas partijas un LPP/LC, bet Zaļo un zemnieku savienība ir opozīcijā. Mums ir valdība, kurā vispār nav tiešas oligarhu ietekmes," telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" otrdienas rītā sacīja Zatlers. "Esam aizmirsuši ietekmes tirgošanu, klaju savu interešu lobēšanu caur likumiem. Nav vairs šīs tirgošanās starp "Saskaņas centru" un oligarhu [Ventspils mēru Aivaru] Lembergu par ietekmi," sacīja ZRP vadītājs.

"Šī Saeima strādā savādāk un mēs esam izkļuvuši no tā bezdibeņa, kurā kritām pirms gada," uzskata Zatlers, vienlaikus atzīstot, ka iedzīvotāji pagaidām vēl "taustāmi savos maciņos" šīs izmaiņas nejūt, ar ko skaidrojama sabiedrības vēl joprojām negatīvā attieksme pret Saeimas darbu. Zatlers uzskata, ka "taustāmais labums būs jūtams apmēram gada laikā".

Viņš arī ir pārliecināts, ka pašreizējā valdošā koalīcija ir stabila un nostrādās atlikušo termiņu. Viņaprāt, līdz nākamajām vēlēšanām nav apspriežams jautājums par apvienības "Saskaņas centrs" dalību kaolīcijā. "Svītra SC iespējai iekļūt koalīcijā tika pārvilkta tad, kad šādu koalīciju neizdevās izveidot. Šis jautājums nav apspriežams līdz nākamajām vēlēšanām," sacīja Zatlers.

Jau vēstīts, ka Zatlers, būdams prezidenta amatā, pērn ierosināja 10.Saeimas atlaišanu, un iedzīvotāji tautas nobalsošanā atbalstīja viņa viedokli, kā rezultātā 17.septembrī notika ārkārtas vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!