Foto: LETA
Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien sociālā tīkla "twitter.com" tiešsaistē atbildēja uz dažāda veida jautājumiem, sākot ar politiku un beidzot ar izklaides jomu.

Atbildot uz jautājumiem par savu darbu, prezidents norādīja, ka viņš uzklausa padomnieku viedokli, taču lēmumus pieņem pats.

Zatlers savus sekotājus tviterī informēja par politiskajiem uzskatiem aktuālajos jautājumos, norādīdams, ka nedosies parakstīties par Satversmes grozījumiem, kas paredz latviešu valodas statusa maiņu izglītības sistēmā, kā arī lakoniski izteicās, ka neatbalsta marihuānas legalizāciju.

Tāpat Zatleram tika uzdoti jautājumi, kas skāra gan "ārstu pateicību" jautājumu, gan to, vai ir nepieciešams mainīt valsts iekārtu. Kāds tvitera lietotājs vēlējās uzzināt, vai prezidents ir gatavs atteikties no viņa autokolonnu pavadošajām "megakaucošajām sirēnām". Zatlers atbildēja arī uz jautājumu par mājdzemdībām: "Var dzemdēt mājās, bet jāparūpējas par speciālistu uzraudzību. Divi mani mazbērni ir dzimuši mājas dzemdībās."

Tāpat tvitera lietotājiem bija iespēja uzzināt, ka valsts augstākā amatpersona, pildot savus pienākumus, ir ieguvusi daudz jaunu draugu. No nesen izlasītajām grāmatām viņš citiem iesaka Paulu Koelju "Alķīmiķi", bet viņa iecienītākā alus šķirne ir "Užavas alus", tomēr viņš dzerot arī "Cēsu alu", kuru ražo uzņēmumā, kurā vadošā amatā strādā viņa dēls un vedekla.

Prezidenta gaumei atbilst dažāda stila mūzika - klasiskā, džezs, etno, roks, blūzs, bet starp mīļākajiem sporta veidiem ir hokejs un basketbols.

Zatleram patīkot franču kino, kā arī nesen mājās redzētā filma "Karaļa runa", kura saņēma vairākas "Oskara" balvas.

Prezidents saņēma arī vairākus atbalsta tvītus, kuros pozitīvi tika novērtēta viņa darbība.

Kopumā sarunā ar prezidentu iesaistījās apmēram 40 sociālā tīkla lietotāju un prezidents atbildēja uz aptuveni 60 jautājumiem un komentāriem.

Kā ziņots, jautājumus varēja uzdot no plkst.14 līdz 15. "Būs izaicinājums iekļauties 140 zīmēs," pirms sarunas savā tvitera kontā rakstīja Zatlers.

Zatlera kontam "Rigas_pils" visā pasaulē populārajā sociālajā tīklā "twitter.com" seko jau gandrīz 5000 interesentu. Prezidents savu oficiālo tvitera kontu atvēra pagājušā gada vasarā. Konts "Rīgas_pils" ir vienīgais oficiālais Valsts prezidenta konts šajā sociālajā tīklā.

Prezidentam tviterī nācies gan atspēkot pārmetumus, gan reaģēt uz plašsaziņas publikācijām un sniegt komentārus par pieredzētajām tikšanās reizēm.

Zatlers caur tviteri izvēlējies regulāri sekot kontu "Jekaba11" un "Brivibas36" ierakstiem. Tāpat valsts pirmā persona seko savu patronāžu, piemēram, Lielās talkas un Likteņdārza, tvitera aktivitātēm.

Sociālo tīklu "Twitter" komunikācijai ar iedzīvotājiem aktīvi izmanto arī citi Latvijas politiķi, turklāt ne tikai priekšvēlēšanu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!