Foto: Saeimas administrācija

Spēja būt konsekventiem Reformu partiju (RP) atšķir no citiem politiskajiem spēkiem. Tad, kad citas partijas balso tā, lai populistiski gūtu iedzīvotāju atbalstu, RP pauž gatavību vadīt sabiedrību nevis izpatikt tai, sestdien partijas kongresā sacīja tās valdes priekšsēdētājs Valdis Zatlers.

RP ir sasniegusi vismaz trīsarpus virsmērķus. Pirmkārt, ir mainīta oligarhiskā pārvaldes sistēma uz pilsonisko pārvaldes sistēmu. Otrs mērķis gan vēl nav īstenots, bet pastāv liela iespēja, ka to izdosies paveikt - 11.Saeimas laikā viena valdība nostrādās no vēlēšanām līdz vēlēšanām. Trešais mērķis ir politikā ievest jaunu paaudzi.

RP savus mērķus ir sasniegusi varbūt pat par ātru, tāpēc tiek piemirsts par partijas veidošanās lomu Latvijas politikā. Zatlers pauda uzskatu, ka RP nav bijusi iesaistīta skandālos un pār to negulstas korupcijas ēna. Viņš akcentēja, ka RP īstenotajām reformām ir pretestība, jo tās aizskar daudzu cilvēku personīgās intereses.

Sakaroties ar dažādās problēmām, RP ir izveidojusies par biedru kopumu, kas ir saliedējies zem izvirzītajiem mērķiem. Problēma esot faktā, ka netiek pilnvērtīgi izmantots partijas iekšējās komunikācijas iespējas, jo biedri joprojām norāda, ka nav informēti par visu notiekošo, norādīja valdes priekšsēdētājs.

Viņš sacīja, ka mazāk laika velta 1.jūnijā notikušo pašvaldību vēlēšanu rezultātu vērtēšanai, jo par to kongresā vēl tiks spriests. RP guva panākumus tur, kur bija spēcīgas nodaļas. Esot jāņem vērā, RP nav naudas partija, bet gan idejas partija, piebilda Zatlers.

Kā ziņots, sestdien Lielajā ģildē notiek RP otrais kongress, kurā plānots ievēlēt jaunu partijas vadītāju jeb valdes priekšsēdētāju un jaunu valdi.

Kongresā notiks arī RP darbības, tostarp dalības pašvaldību vēlēšanās, izvērtējums, kā arī tiks lemts par nākotnes prioritātēm. Plānots veikt politiskā spēka statūtu grozījumus.

Uz RP valdes priekšsēdētāja amatu kandidē RP valdes loceklis un partijas Kurzemes reģiona nodaļas vadītājs Jānis Vilnītis, RP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Demiters un RP valdes loceklis Romualds Ražuks.

Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis savu kandidatūru uz valdes priekšsēdētāja amatu ir atsaucis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!