Foto: Saeimas administrācija

Reformu partijas (RP) vadītājs Saeimas deputāts Valdis Zatlers, kurš veselības problēmu un gaidāmās operācijas dēļ uz laiku plāno pārtraukt darbību aktīvajā politikā, arī atlabšanas periodā turpinās vadīt partiju, Zatlers otrdienas rītā pastāstīja intervijā LNT raidījumā "900 sekundes".

Zatlers teica, ka ārsti viņam norādījuši diagnozi, kuras dēļ jau drīzumā gaidāma operācija un intensīva ārstēšana. Tomēr jau pēc neilga laika Zatlers plāno atgriezties aktīvajā politikā.

"Es esmu politikā un es būšu politikā vismaz līdz nākošajām vēlēšanām. Es turēšu solījumus, ko esmu devis vēlētājiem, būšu Reformu partijas priekšsēdētājs. [..] Vasarā savedīšu kārtībā savu veselību, bet tas nenozīmē, ka darbs partijā apstāsies," teica Zatlers.

Viņa prombūtnes laikā partiju koalīcijas sadarbības padomē pārstāvēs partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Vjačeslavs Dombrovskis.

Zatlers atturējās prognozēt, cik ilgu laiku aizņems atveseļošanās un rehabilitācija, lai varētu strādāt ar pilnu jaudu kā līdz šim. Tomēr viņš uzsvēra, ka vasarā, kas politikā ierasti ir mierīgāks periods, paralēli turpinās darboties partijas vadībā un piedalīsies tās darbā.

"Es nešaubos, ka jau pēc dažiem mēnešiem atgriezīšos un turpināšu strādāt. Taču šobrīd uz nenoteiktu laiku man ir jāveltī enerģija savai veselībai," sacījis Zatlers.

Partijas valdē pirmdien ievēlēti trīs vadītāja vietnieki – Edgars Rinkēvičs, Jānis Vilnītis un Sandra Sondore-Kukule -, taču tas bijis plānots lēmums saistībā ar to, ka pēc pavasarī notikušās kopsapulces ir paplašināts valdes sastāvs, drīzumā sāks darboties partijas dome un darba organizēšanā būs nepieciešama lielāka iesaiste no valdes puses partijas, portālam "Delfi" pastāstīja Reformu partijas pārstāve Daiga Holma.

Jau vēstīts, ka Reformu partijas valdes sēdē pirmdien vienbalsīgi ievēlēti trīs valdes priekšsēdētāja Zatlera vietnieki - Rinkēvičs, Vilnītis un Sondore-Kukule, kuri organizēs partijas vadības darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!