Foto: F64
Zatlera Reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers uzņemas atbildību par sešu Saeimā ievēlēto deputātu izstāšanos no partijas un atzīst, ka turpmāk lielu uzmanību veltīs partijas celtniecībai, kas tapusi ļoti īsā laikā.

To viņš atzina piektdienas vakarā, uzrunājot Rīgas nodaļas biedrus.

"Tādā steigā noteikti ir kļūdas, tās ir jāatrod un jāmēģina labot. Ja kāds vadītājs nespēj savākt kolektīvu, vadītājs noteikti ir kļūdījies, tas attiecas uz visu līmeņu vadītājiem. Es uzņemos atbildību par to, ka seši deputāti pameta mūsu partiju, pirms mēs sākām darbu Saeimā," Zatlers sacīja partijas Rīgas nodaļas kopsapulcē.

Viņš neslēpa, ka sešu deputātu zaudējums ir nepatīkams, jo partijas spēks un ietekme samazinās, bet atlikušie 16 frakcijas deputāti Saeimā esot saliedējušies.

"Ja negribam jaunus zaudējumus un iespēja pārveidot valsti tiek pazaudēta, viss darbs jāvelta partijas celtniecībai, struktūras veidošanai, partijas komunikācijas sistēmas veidošanai, tam visam, kam bija jābūt gatavam, bet steigā pēdējos trijos mēnešos neatlika laika," atzina Zatlers.

Komentējot līdzšinējo politisko darbību, Zatlers Rīgas nodaļas biedriem uzsvēra, ka pretestība pret ZRP esot "pa visu laukumu".

"Sākumā nomelnoja partiju, vēlāk sāka nomelnot līderus personīgi – tiek apšaubīta kompetence, mēģina šķelt nodaļas, mēģina nodalīt partijas valdi no ierindas biedriem – nepieļaut, lai veidojas spēks, kas var mainīt politisko un ekonomisko vidi, bet mēs esam un būsim stipri," biedriem uzsvēra partijas līderis.

Jau ziņots, ka ZRP tika izveidota īsi pirms Saeimas ārkārtas vēlēšanām un tapa ļoti īsā laikā. Tās dibināšana notika jūlija beigās. 11.Saeimā ZRP ieguva 22 mandātus, taču 11.Saeimas pirmās sēdes priekšvakarā seši deputāti no partijas izstājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!