Foto: DELFI
Valsts prezidents Valdis Zatlers svētdienas vakarpusē savas prezidentūras atvadu pasākumā Likteņdārzā mudināja iedzīvotājus nebaidīties no saviem sapņiem un izdarīt pareizās izvēles.

Zatlers, uzrunājot prezidenta amata termiņa noslēguma pasākumā "Tas vārds, kam spēks" sanākušos Latvijas iedzīvotājus, pateicās par atbalstu Likteņdārzam. Prezidents sacīja, ka Likteņdārzs tiek veidots vairākus gadus, un viņam kā šīs vietas patronam ir pienākums aicināt cilvēkus veidot šo kultūrvietu un reizē arī svētvietu tautai.

"Veidot vietu, kur mēs varam justies visi kā viens vesels – gan ar tiem, kas palikuši pagājušajā gadsimtā, gan ar tiem, kas vēl tikai nāks mūsu zemē. Šī kopības sajūta ir tas vērtīgākais, kas piemīt Likteņdārzam," uzsvēra Zatlers. Viņš atzīmēja, ka pietiek iestādīt vienu koku, novākt akmeni no lauka, ziedot kaut vienu latu, lai kļūtu par daļu no Likteņdāra un daļu no tautas likteņa.

Prezidents teica, ka liktenis dod vien izvēles - doties pa labi, doties pa kreisi, piedalīties vai stāvēt malā. "To izvēlamies mēs paši. Un es gribu teikt, ja mēs šodien izdarīsim pareizās izvēles un mēs starp labo un ļauno izvēlēsimies labo, starp darīt un nedarīt izvēlēsimies darīt, starp radīt un vienkārši tikai patērēt, izvēlēsimies radīt, un tā es varētu turpināt vēl un vēl. Ja mēs izvēlēsimies mīlestību, nevis naidu, mēs varam paveikt ļoti, ļoti daudz," teica Zatlers.

Viņš aicināja nebaidīties sapņot un skaļi pateikt savus sapņus. "Jo Likteņdārzs sākas ar Viļa Vītola sapni. Redzēt šādu kultūrvietu, svētvietu visām mūsu dvēselēm, un tagad tas ir visu mūsu sapnis. Tāpēc, ka tas ir pateikts skaļi. Un šodien, kad mēs visi esam tik tuvu kopā plecu pie pleca, stāstīsim viens otram par saviem sapņiem. Lai tie kļūtu par mūsu kopējiem sapņiem un piepildītos un lai tie kļūtu arī par mūsu bērnu un mazbērnu sapņiem un arī piepildītos," teica prezidents.

Viņš teica, ka vārdam ir liels spēks. Tad, kas vārdu izrunā, cilvēki sadzird viens otru. "Tad, kad mēs to izrunājam, mēs vienojamies kopībā. Lai mūsu vārdam šovakar vislielākais spēks," tā prezidents.

Valsts prezidenta kancelejā Preses dienestā portālu "Delfi" informēja, ka pasākumā "Tas vārds, kam spēks" bija sanākuši vairāki tūkstoši Latvijas iedzīvotāju. Savukārt telekompānija LNT ziņoja, ka pasākumā ieradušies vairāki simti cilvēku.

Jau ziņots, ka Zatlers pirms Rīgas pils atslēgu nodošanas Saeimas ievēlētajam jaunajam Valsts prezidentam Andrim Bērziņam vēlējās pateikties iedzīvotājiem par kopā paveikto, tāpēc aicināja visus svētdien atvadīties pasākumā "Tas vārds, kam spēks" Likteņdārzā, Koknesē, Daugavas krastā.

Pēc Saeimas balsojuma medijos un politiskajā vidē parādījušās dažādas spekulācijas par Zatlera tālākajiem karjeras plāniem. Viņš pats atzinies, ka nebūs "malā stāvētājs", taču skaidri savus plānus nav atklājis. Apvienība "Vienotība" pagaidām ir vienīgais politiskais spēks, kas aicinājusi Zatleru stāties savās rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!